Ekonomi

Türk Telekom PİLOT’tan 10 milyon TL nakit destek

Türk Telekom, PİLOT çabuklaştırma programı ile bu sene 18 girişime 5 milyon TL üstünde destek sağlarken, bugüne kadarki bütün nakit desteği kestirmece 10 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Telekom PİLOT’tan 10 milyon TL nakit destek
06-12-2021 17:09

Yenilikçi fikirleri destekleyerek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi sürdüren Türk Telekom'un yaşama geçirdiği kurumsal teşebbüs çabuklaştırma programı PİLOT'un 9'uncu devri tamamlandı. Bu devirde programdan yetkilendirilmiş bulunan 18 girişim, 6 Aralık'ta devir içi planlı PİLOT Demo Day etkinliği ile tanıtıldı. Ağırlıklı kendisine bireşimli dirayet odaklı, kalifiye ve ibdai teknolojiler geliştiren ekiplerin oluşturduğu 18 girişimin değme birisi 200'er bin TL nakit desteğin sahibi oldu.

Etkinliğin açma konuşmasını karşılayıcı Türk Telekom CEO'su umut Önal, “Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini mübalağa etmek ve sektörümüze kalburüstü paydaşlar vermek düşüncesince yaşama geçirdiğimiz PİLOT programı ile girişimleri desteklemeyi sürdürüyoruz” dedi.

“Programdan yetkilendirilmiş sayımız 91'e, nakit desteğimiz 10 milyon TL'ye ulaştı”
Önal açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye'nin elden tüketen değil, uygulayım bilimi üreten ayrıca dünyaya ihraç fail müşterek abuhava olması hedefiyle çıktığımız bu yolda yetkilendirilmiş sayımız 91'e ulaşırken, girişimlere sağladığımız nakit desteği de kestirmece 10 milyon TL'ye yükseldi. Sağlık, erke ve yetişek alanlarındaki yatırımlarımızla toy ‘unicorn'lar ortaya çıkarmayı hedeflerken, yaklaşan sürede bireşimli dirayet ve uz iletişim dalında çalışkanlık yayınlayan Syntonym, Optiyol, QuantWifi ve B2Metric iktisap etmek az daha 4 toy girişime henüz envestisman yaptık. Böylece TT Ventures ile yatırımcısı olduğumuz teşebbüs sayısını 8'e çıkararak bu alandaki portföyümüzü ikiye katladık. Yatırımlarımızın 4'ü gene PİLOT programımızdan yetkilendirilmiş bulunan bireşimli dirayet devamlı analizör üreten şirketler. İş hacimleri ve istihdama katkılarıyla da alım çalım kaynağımız bulunan PİLOT mezunu girişimlerin bu sene böylecene sağladıkları istihdamın bin 500'e yaklaşmasını bekliyoruz. İngiltere'den Amerika'ya, Hindistan'dan Pakistan'a, Kore'den Japonya'ya derece kabala arenadaki faaliyetlerle göğsümüzü kabartan mezunlarımızın aldıkları toplanmış envestisman ücreti da 16 milyon doları geçti. Yatırımlarımızı mihrak alanlarımızda toprak düzlük sektörlerdeki yenilikçi ürünlere yönlendirerek hem abuhava ekonomisi aynı sürede şirketimiz düşüncesince bedel üretmeyi sürdüreceğiz.”

Verilen bilgiye göre, üç ay devam eden programın tamamlanmasıyla yetkilendirilmiş bulunan girişimler; reklam konfirmasyon hizmeti sunan Adnsafe, zeki ekincilik uygulaması Agrovisio, bireşimli dirayet ve dip öğrenme data servisi Arcanor, döngüsel iktisat yeşil fintek çözümü Barty, yükleme istasyonu çözümü Bluedot, özerk iş süreçleri ihya platformu Cameralyze, ortaklaşa data izah servisi Co-one, maliyet tahminleme ve tedbir zinciri yönetimi çözümü Costifier, sayısal platformlardaki gerçek olmayan ürünleri belirleme fail Counterfake, içtimai iletişim araçları değişmeyen destek çözümü Earnado, bireşimli dirayet destekli nöro uygulayım bilimi platformu emoty.Al, bireşimli dirayet ve saf gönül el işi tabanlı alıcı birikim çözümü Feedgage, tedbir zinciri idare platformu Freightest, bireşimli dirayet tabanlı desen ve nesiç istihsal yazılımı MYTH.AI, e-ticaret çözümlemeli çözümü NeSatılır.com, üç buutlu nitelik arama yapılmasını sağlayıcı hal surfvis.ai, siber asayiş çözümü Wallids ve videoteyp çözümlemeli çözümü XENA-VISION, PİLOT Demo Day kapsamında sunumlarını paylaştı.

Program mezunu 3 teşebbüs Plug and Play'in ABD programına katıldı
Programa seçilen 18 ekip, üç ay boyunca firmanın serbest mentor ağına, şişman yatırımcılara ve Türk Telekom'un iş bağlantılarına ulaşım imkanı buldular. Programdaki türlü eğitimlere eklenmiş bulunan ekiplerden seçilen Arcanor, Cameralyze ve Myth, dünyanın en şişman inovasyon ve teşebbüs sermayesi platformlarından Plug and Play'in dört haftalık ABD programına katılmaya doğruluk kazanarak, fikirlerini evren çapındaki yatırımcılara haberleşme ve toptan şirketlerle teşrikimesai etme imkânı elde ettiler.

Moderatörlüğünü Sertaç Doğanay'ın meydana getirdiği etkinlikte girişimcilerin sunumlarının yanında Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, FİBA Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Türk Telekom İş Geliştirme ve Yeni Girişimler Direktörü Muhammed Özhan bitirdikleri konuşmalarla girişimcilere sabah yeli kırcı mesajlar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?