Spor

Türk okçuluğunun yıldızı Mete Gazoz'un başarısının sırrı disiplinli çalışmak

Türkiye Okçuluk Federasyonunun "Olimpiyatın Gençleri" angın eylem programı sebebiyle 9 senedir dizgeli halde dinlenme kampı eden ulusal kemankeş Mete Gazoz, olimpiyat giranbaha madalyasının senenin 260 haset kamplarda disiplinli çalışmayla geldiğini belirtti.

Türk okçuluğunun yıldızı Mete Gazoz'un başarısının sırrı disiplinli çalışmak
09-12-2021 12:12
Antalya

İlk yayını 3 yaşlarındayken eline alan, geçmiş okunu da hâlâ 5 yaşlarındayken atan Mete Gazoz, babası emektar ulusal sportmen Metin Gazoz'un yardımı ile ıvır zıvır yaşlarda başladığı sporda 2013'ten itibaren "Olimpiyatın Gençleri" angın eylem programı kapsamında yaşamının şişman birlikte bölümünü kamplarda geçiriyor.

Yılın 260 haset ulusal takımla dinlenme kampı önleyen Mete Gazoz, beslenmesinden toplumsal hayatına, antrenmanlarından eğitimine denli belli başlı birlikte değinme arasında yaşıyor.

Günde 8 vakit ok attıktan sonradan 2 vakit de kudret ve dayanıklılığı açık açık çoğaltma şartıyla çelim ve koşun antrenmanı oluşturan olimpiyat şampiyonu ulusal sporcu, arkası sıra 1 vakit havuz, ovuşturma üzere toparlanma aktiviteleri yapıyor.

Yabancı anahtar eğitimi meydan ve yersiz zamanlarını da işaret okuyarak değerlendiren Mete Gazoz'un kendisini başarıya götürücü dinlenme kampı yaşamının birlikte bölümü, AA ekiplerince görüntülendi.

Disiplinli düzentileme ve fasile desteği başarıyı getirdi

Mete Gazoz, kendisinin kamptaki birlikte gününe haremlik fail AA muhabirine, ıvır zıvır yaşlardan itibaren Türkiye rekorları kırdığını, şampiyonluklar elde ettiğini söyledi.

"Olimpiyatın Gençleri" angın projeye müdahale olduktan sonradan arsıulusal turnuvalarda madalya alabileceğini gördüğünü aktaran Mete Gazoz, "2013'te ağır halde muvaffakiyet odaklı antrenmanlar hazırlamaya başladık. Başarımın sırlarını disiplinli ve aşırı birlikte tomar idman hazırlamaya bağlıyorum. Çok ıvır zıvır yaşlarda dinlenme kampı hayatım başladı. Bu süreçte ailemin şişman desteğini aldım." sanarak konuştu.

Çocuklara gösteriş manken edinmek sevindiriyor

Mete Gazoz, hedefleriyle ait açıklamalarda da bulunarak, şunları kaydetti:

"Kariyerimde 4 olimpiyat şampiyonluğu amacım var, ümit ederim bunu başarırım. Kariyerim bittikten sonradan da okçuluk sporunun içre kalmayı hedefliyorum. Olimpiyat şampiyonlukları bahtiyar ediyor ancak ufaklıklara gösteriş manken edinmek beni elan da sevindiriyor. Çocukların sabahın er saatlerinde kalkıp olimpiyatları izlemesi beni aşırı bahtiyar etmişti. Belki de beni seyrederek spora başlamış olan çocuklardan gitgide olimpiyat şampiyonları çıkacak. O evlatların 'Bu spora Mete Gazoz'u seyredip başladım.' demesi benim düşüncesince olimpiyat şampiyonluğundan elan talih ve alım çalım donör birlikte boyut olur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?