Gündem

Türk Kızılay konvoyu, Ukrayna'ya insancasına iane çalmak düşüncesince yola çıktı

Türk Kızılay, Rusya'nın askeri müdahalede bulunmuş olduğu Ukrayna'ya dayanak gibi 5 tırdan oluşan iane konvoylarından ilkini yola çıkardı.

Türk Kızılay konvoyu, Ukrayna'ya insancasına iane çalmak düşüncesince yola çıktı
25-02-2022 19:31
İstanbul

Türk Kızılay, Rusya’nın askeri müdahaleyi başlatmasının arkası sıra siviller düşüncesince insancasına iane talebi gönderen Ukrayna düşüncesince harekete geçti.

CANLI ???? Yardım TIR'larımızı #Ukrayna'ya uğurluyoruz. #DayanışmaYılı https://t.co/ij3sjbPl1P

— Türk Kızılay (@Kizilay) February 25, 2022

Yapılan istişareler kararı süresince 210 metrekarelik umumi amaç çadırları, ailelerin barınmaları düşüncesince facia çadırları, yatak, battaniye, bebek battaniyesi, hab tulumu kabilinden çabuk insancasına iane malzemeleri ile hıfzıssıhha malzemelerinin bulunmuş olduğu 5 tır ve hareketli ağırlama aracı, Kızılay’ın İstanbul’daki Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden yola çıktı.

Uğurlama töreninde mütekellim Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 2014'ten beri Ukrayna’nın doğusunda bitmeme fail silahlı çatışmalar ve insancasına krizin, ahit aşırı elan iri birlikte boyutta dü ülkenin savaşına dönüştüğünü söyledi.

Kınık, krizin yükseldiği günden beri dü tarafla daima değini şeklinde olduklarını dile getirerek, "Ortamın risklerinden ötürü sivillerin korunması, insancasına iane hatlarının bariz tutulması, insancasına iane mensuplarının çatışmalardan minimum etkilenmesi düşüncesince hem çatışan taraflarla hem sahadaki insancasına iane unsurlarıyla koordinasyonumuzu sürdürüyoruz. Hem Kızılay Genel Başkanı bununla beraber Kızılay Federasyonunun Avrupa ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı sıfatımla bölgedeki eksiksiz devletlerin ve Avrupa’dan bu alana iane edebilecek bulunan devletlerin Kızılhaç başkanlarıyla erte çabuk kodlu birlikte doruk gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki çatışmaların geride bıraktığı ızdırabın aşırı çabuk birlikte biçimde dindirilmesi icap ettiğini vurgulayan Kınık, "Ukrayna Kızılhaç’ı bizlerden aşırı çabuk insancasına iane talebinde bulundu. Çok çabuk birlikte biçimde facia birimlerimizden 5 tır insancasına iane malzemesinin yüklemesini yaptık." dedi.

Kınık, şu anda 100 binin üstünde evsiz insanoğlu olduğunu, bu sayının 5 milyona çıkmasından akıl edildiğini belirtti.

Bölgeye Bulgaristan ve Romanya üstünden geçip hudut kapısından ulaşacaklarının bilgisini sağlayan Kınık, "İvano-Frankivsk şehrinde konuşlanacağız. Bundan ahir insancasına iane operasyonumuzu da buradan bitmeme ettireceğiz. Çatışan taraflara araçlarımızın vaziyet bilgilerini ve kadro bilgilerini iletiyoruz. Çatışmalar yaşanırken insancasına iane zorunludur. Bu manada çatışan tarafları, sivilleri ve sahadaki sivilleri korumaya etkin insancasına iane çalışanlarını korumaya ve sıcakkanlı hususiyet normlarını gözetmeye çağırma ediyoruz. Yardımlarımız bitmeme edecek. Hayırseverlerimizi de bu süreçte Kızılay marifetiyle alana el uzatmaya çağırma ediyoruz." şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?