Sağlık

Türk bilgelik insanlarından kanser tedavisinde kimyasal tedavi ve aşıyı birleştiren yeni yöntem

Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut, "Kemoterapi ve tedavi edici aşıyı birleştirdiğimiz yeni ortak yöntemle kanser tedavi ürünü geliştirdik. Yenilikçi ve dünyada evvel olma niteliğine sahip." dedi.

Türk bilgelik insanlarından kanser tedavisinde kimyasal tedavi ve aşıyı birleştiren yeni yöntem
04-02-2022 11:54
Ankara

Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü, Prof. Dr. Hakan Akbulut öncülüğünde, dünyada huzur kez kansere huzur kimyasal tedavi ile aşının birleştirildiği tedavi ürününü geliştirdi.

Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü, Gen Tedavisi Araştırma Laboratuvarı sorumlusu, Tıbbı Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Akbulut, AA muhabirine, enstitü içerisinde sürdürülen yeni tedavi emekleri huzur bilgelik verdi.

Kanser Araştırma Enstitüsünün inşası bitmeme fail yeni binasına doğacak sene taşınacağını kail Akbulut, enstitü içerisinde Kanser ve Enfeksiyon Hastalıkları Merkezinin de faaliyete geçirileceğini bildirdi.

"Dört kıta arsıulusal standartlarda ortak biçim olacak"

Prof. Dr. Akbulut, bu çalışmaların Avrupa Birliği projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yardımıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak, şöyleki konuştu:

"Kanser ve Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi tevlit çalışmalarımız bitmeme ediyor. Şu anda laboratuvarları teşekkül aşamasında. Dört kıta arsıulusal standartlarda ortak biçim olacak. Kanser, enfeksiyon rahatsızlıkları ve ilerde karşımıza çıkabilecek pandemilere huzur henüz çabuk akım edebilmemizi sağlayacak. Avrupa Birliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yardımıyla bu merkezimizi kuruyoruz. Merkez, 2022 sonuna denli altyapısıyla beraberce faaliyete esbak olacak."

Kansere huzur yenilikçi tedavilerin geliştirilmesi neredeyse çalışkanlık yayınlayan enstitüde terbiye faaliyetlerinin de yürütüldüğünü, faziletkâr lisans ve doktora öğrencilerinin millî ve arsıulusal projelerde fariza aldığını özetleyen Akbulut, kadrosuyla geliştirdiği, TÜBİTAK Kovid-19 Platformunca desteklenen adenoviral vektör tabanlı Kovid-19 aşısının Faz 1 çalışmalarının başladığını anımsattı.

Akbulut, başkaca TÜBİTAK, endüstri iş donanmasında sürdürülen serbest kabiliyetli planların de bulunduğunu vurguladı.

Dünyada huzur olacak kanser tedavi ürünü geliştirildi

Enstitü kendisine henüz aşırı yenilikçi mahsulat üstünde çalıştıklarını tamlayan Akbulut, 2015'te patenti tahsil edilen fakat Kovid-19 salgını hasebiyle süreci az buçuk geciken yeni kanser tedavi ürününün klinik çalışmalarının DOĞRU sürede başlamasını hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Akbulut, "Geliştirdiğimiz yeni kanser tedavi ürünü, yenilikçi, dünyada huzur olma niteliğine sahip, klinik emekleri da Türkiye'de yapılması hedeflenen ürünlerimiz içinde. Hem kimyasal tedavi hem de tedavi edici aşıyı birleştirdiğimiz yeni ortak yöntemle geliştirdik. Dünyada aşılama ve ilaçlar değişik kullanılmaktadır fakat bu biçimde beraberce kullanıldığı tedavi yöntemi huzur olacak." ifadelerini kullandı.

Tümör içerisine makbul kimyasal tedavi taraf tesirleri de ortadan kaldırıyor

Akbulut, geliştirilen tedavide kemoterapinin hemen ur içerisine uygulandığını, zımnında taraf tesirinin bulunmayan denilecek denli az bulunduğunu dile getirdi.

Gönüllü kanser hastaları üstünde yürütülecek safha çalışmalarının derinlemesine proses alacağına ayraç fail Akbulut, değerli olması yerinde hastaların kullanımına sunulacağını belirtti.

Prof. Dr. Akbulut, ortak ilacın geliştirilmesinin ayrımsız sürede ağırbaşlı ortak maliyet gerektirdiğine de dikkati çekerek, "Üniversitelerin bu süreci biricik başına yürütmesi gibi değil, onun düşüncesince kesinlikle dayanak hatırlamak gerekiyor. Artık devletimizde de ilkin çare sanayimiz bu mevzulara ciddiyet vermeye başladı. Bu cins yenilikçi ürünleri desteklemeye başladılar, bu da muştulu ortak gelişme." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?