Asayiş

Turizm bölgelerindeki 9 ilde ‘Sahil Rüzgarı-2’ operasyonu: 143 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, deniz boyu şeridinde mevcut 9 ilde örgütlü kusur örgütü faaliyetlerinde bulunan, kusur örgütlerine tabanca temini gerçekleştirdikleri belirleme edilen 186 şahsa müteveccih “Sahil Rüzgarı-2” operasyonu başlatıldığını, 143 ferdin gözaltına alındı?

Turizm bölgelerindeki 9 ilde ‘Sahil Rüzgarı-2’ operasyonu: 143 gözaltı
05-10-2021 22:14

Turizm sezonu önceleri evcil ve ecnebi turistlerin derin özen gösterdiği deniz boyu şeridi şehirlerde ve gezinsel gayrı şehirleri de havi 8 ilde eş anlı Sahil Rüzgarı operasyonu gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanlığı bire bir minvalde 9 ili havi “Sahil Rüzgarı-2” operasyonu başlatıldığını duyurdu. Bakanlık çeşidinden meydana getirilen açıklamada şu ifadelere arazi verdi:

“Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının buyrukları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; gene bire bir minvalde deniz boyu şeridi illerimizi ve gezinsel gayrı büyükşehirlerimizi de kapsayacak biçimde “Sahil Rüzgarı-2” harf isminde sanlı operasyon başlattı.

9 ilimizde planlı icraat sonucunda meydana getirilen tespitler kapsamında; Antalya'da 12, Aydın'da 10, Adana'da 22, Bursa'da 37, Çanakkale'de 3, İzmir'de 74, Kocaeli'de 3, Mersin'de 7 ve Muğla'da 18 kuşkulu kişi peyda etmek üzere; Yerel ve lehçe adına düzenleme töhmet örgütü faaliyetlerinde bulunan, töhmet örgütlerine tabanca temini gerçekleştirdikleri belirleme edilen, Aralarında DSİ'de etkin 1 teknisyen memurun da bulunmuş olduğu mecmu 186 maksat şahsa müteveccih 05.10.2021 tarihinde saat: 06.00'da eş anlı düzenlenen operasyonlar yapıldı.

Söz konusu operasyonlar neticesinde; 143 kuşkulu kişi yakalanarak gözaltına alındı. 43 kuşkulu şahsı soruşturma emekleri bitmeme ediyor. Operasyonlar kapsamında meydana getirilen aramalarda; 28 nüsha tabanca, 12 nüsha tüfek, bin 875 nüsha fişek, 1 nüsha pala, baş döndürücü sayıda tabanca parçası, 30 nüsha bireşimli hap, ayrışık oranda metamfetamin ve baş döndürücü sayıda çek ve hisse senedi ele geçirildi.”

Ömer Faruk Karataş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?