Ekonomi

Tüketiciler sabık sene en aşırı ayıplı mal ve hizmetler dair dava yaşadı

Ticaret Bakanlığının "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı"nda güzeşte sene 476 bin 650 çağrıya karşılık verilirken sektöre lüzumlu bilgilendirme ve yönlendirmeler yapıldı.

Tüketiciler sabık sene en aşırı ayıplı mal ve hizmetler dair dava yaşadı
24-01-2022 11:20
Ankara

Ticaret Bakanlığı içerisinde açılan "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı"nda güzeşte sene 476 bin 650 çağrıya yanıt verilirken en baş döndürücü yakınma ayıplı mal ve hizmetler ile mesafeli satışlar hikayelerinde geldi.

AA muhabirinin Bakanlıktan edinmiş olduğu bilgiye göre, "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı", nihai tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara hal yollarının sunulmuş olduğu ve uyuşmazlıklarının giderilmesi üzere başvuruların ilgilendiren mercilere yönlendirildiği davet cihazı merkezi uygulaması namına hizmet veriyor.

Bu uygulamayla nihai tüketicilerin kendilerine müteveccih işlemler ve uygulamalardan doğabilecek kâffesi uyuşmazlıklarda haklarını korkmadan arayabilmeleri amaçlanıyor.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile tüketiciler, satın aldıkları mal ve hizmetlere bağlı yaşamış olduğu problemlerin birlikte insanoğlu sağlığı, dirilik ve mal güvenliği açısından riziko haiz mahsulat için da bilim alarak, yaşadıkları sorunları iletebiliyor. Bu hatla şuurlu müşterek tüketici profili oluşturulması da hedefleniyor.

Günde 1300 davet cihazı yanıtlanıyor

2021 senesinde davet cihazı merkezinde hizmet verici 17 personel, 7 devir 24 zaman fiilen 476 bin 650 çağrıya yanıt verdi. Çağrı merkezinde etkin personel çeşidinden günde averaj 1300 davet cihazı yanıtlanarak, piyasaya muktezi bilgilendirme ve yönlendirmeler yapıldı.

Tüketici Danışma Hattı'na mevrut çağrılarda yüzdelik 37,6 ile önce tam ayıplı mal ve hizmetler arazi aldı. İkinci tam yüzdelik 23 oranıyla mesafeli satışlar dikkati çekti.

Bu konuları, yüzdelik 13,4 ile abonelik sözleşmeleri, yüzdelik 10 ile sözleşmelerdeki nahak şartlar, yüzdelik 9 ile yargıcı heyetleri müracaat süreçleri ve yüzdelik 3 ile adanmış sonrası hizmetler izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?