Dünya

Trump’ın içtimai iletişim araçları girişimi 1 bilyon dolar envestisman hedefliyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın toy içtimai iletişim araçları girişimi Trump Medya ve Teknoloji Grubu ve Digital World Acquisition Corp. (DWAC) birlikte kadro yatırımcıdan tahminî 1 bilyon dolar kabul etmek kabil abonelik anlaşmalarına girdiğini duyurdu.

Trump’ın içtimai iletişim araçları girişimi 1 bilyon dolar envestisman hedefliyor
04-12-2021 23:24
New York

Reuters’ın haberinde, sabık ay başlangıcında Trump’ın toplumsal iletişim araçları firması Truth Social düşüncesince Trump Medya ve Teknoloji Grubu ile toplanan DWAC'ın ortaklığa 293 milyon dolar ayırarak, bütün yatırımı 1,25 bilyon dolara çıkaracağı belirtildi.

Haberde, anlaşmada Trump Media’nın değerinin 875 milyon dolar namına saptandığı ve DWAC’ın Trump destekçileri ve günce işlemciler çeşidinden yükseltilen hisseleri de adisyona katıldığında bütün kıymeti 3 bilyon dolara boşaltmak kadar 1 bilyon dolar envestisman toplamaya çalışmış olduğu kaydedildi.

Henüz toplumsal iletişim araçları uygulaması Truth Social’ı faaliyete geçirmeyen grubun, girişimle ilgilendiren iddialar üstünden kar elde etmeye çalışmış olduğu kanıt ediliyor.

İsmi açıklanmayan kaynaklar, şişman Wall Street kuruluşlarının onur endişelerinden çevre gruba yatırımdan ırak durduğunu, fakat kimi hususi envestisman fonları, fasile şirketleri ve bireylerin katılımının beklendiğini bildirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?