Dünya

Trump'ın emektar danışmanı Kongre baskını soruşturmasında karşılık vermeme hakkını kullandı

Eski ABD Başkanı Trump'ın danışmanlarından Roger Stone, 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi hususi komitesindeki ifadesinde sorulan topu topu sorulara hakkında Anayasa'nın 5. ek maddesinde arazi düzlük "cevap vermeme hakkını" kullandı.

Trump'ın emektar danışmanı Kongre baskını soruşturmasında karşılık vermeme hakkını kullandı
17-12-2021 20:29
Washington DC

Stone, zaman namına gönderilen tabir çağrısı üstünde ABD Kongresine gelmiş şekilde 6 Ocak Komitesinin karşısına çıktı.

Basına boğunuk şekilde meydana gelen ve tahminî 1,5 vakit devam eden oturumun arkası sıra gazetecilere açıklamalarda mevcut Stone, namına yöneltilen eksiksiz sorulara dirlik ABD Anayasası'nın 5. ek maddesinde arazi meydan "cevap vermeme hakkını" kullandığını aktardı.

Stone, hoppadak günahsız bulunduğu düşüncesince değil, Demokratlara güvenmediği düşüncesince de 5. ek maddeyi kullandığını belirterek "Bu soruşturmanın meşruluğu dirlik kafamda istifham işaretleri var. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bu Komiteye Cumhuriyetçilerin atanmasına müsaade vermedi fakat Trump karşıtı dü Cumhuriyetçiye genelev verildi. Bu, cadı avının 3. etabı." dedi.

Kongre baskınının yaşandığı gündüz vakalarla tek merakı olmadığını kail Stone, "O gündüz Kongre binasına yürümedim. Kongrede değildim. Benim o güne ilişikli birlikte şeyler bildiğime bağlı rastgele tez hukuka aykırıdır ve politik amaçlarla üretilmiştir." ifadesini kullandı.

6 Ocak Kongre baskını

ABD'de çok sağcı gruplar ve Donald Trump destekçileri 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçiminin sonuçlarının onaylanması düşüncesince oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı.

Baskında birisi kolluk 5 isim yaşamını kaybetmişti. Baskın zımnında halkı isyana teşvikten azil istemiyle yargılanan emektar Başkan Donald Trump ise şubatta Senatodaki oylamada aklanmıştı.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Cumhuriyetçilerin itirazına karşın birlikte alt kurul kurmuş ve vakası soruşturmaya başlamıştı.

Komite, bugüne denli Trump'a DOĞRU nice kişiyi ifadeye çağırmış, komitenin çağrılarına ekşi Trump'ın emektar Danışmanı Steve Bannon ve emektar hususi Kalemi Mark Meadows ise "Kongreyi tahkir" ile suçlanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?