Dünya

Trump, yeğenine ve New York Times’a 100 milyon dolarlık dava açtı

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, finansal durumuyla ilişik 2018'de gösterilen Pulitzer ödüllü yazı dolayısıyla yeğeni Mary L. Trump ve ABD'nin önde mevrut gazetelerinden New York Times'a 100 milyon dolarlık dava açtığını duyurdu.

Trump, yeğenine ve New York Times’a 100 milyon dolarlık dava açtı
22-09-2021 11:06

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, yeğeni Mary L. Trump ve ABD'nin önde mevrut gazetelerinden New York Times'a dava açtı.

Eski Başkan Trump'ın bahis konusu davayı, akçasal durumuyla ilgilendiren gazetede 2018'de gösterilen ve 2019 senesinde Pulitzer ödülüne müstahak tanıdık yazı zımnında açmış olduğu tabir edilerek, bu yazı ile namına mevhibe beyannamelerini kabul kılmak düşüncesince tertip kurulduğunu doğacak sürdüğü belirtildi. Trump, yeğeni Mary Trump ve 3 New York Times muhabiri Susanne Craig, David Barstow ve Russell Buettner'a tertip iddiasıyla açmış olduğu davada huzur yandan 100 milyon dolar istedi. Dava dilekçesinde, "Sanıklar, duyurulmayan ve akıbet etap alıngan kayıtları çıkarmak düşüncesince kurnaz birlikte komploya giriştiler ve kamuya açıkça eserlerini nahak yere yere meşrulaştırma uzlaştırıcı şekilde kullanarak, zat çıkarları düşüncesince sömürme ettiler" ifadeleri arazi aldı. Ayrıca Mary Trump'ın, Fred Trump Sr.'nin mülkünün barışma koşulları göre ailenin maliyesinin ayrıntılarını kamuya açıklamasını kırıcı birlikte mahremiyet anlaşmasını ihlal etmiş olduğu de doğacak sürüldü. Yeğen Trump ve gazetecilerin "kişisel birlikte dem davası ve ün, biçimsiz şöhret, zevk ve akçasal birlikte yarar elde ika arzusuyla" ve "siyasi gündemlerini ilerletme arzusuyla" akıntı ettikleri kanıt edildi. 27 sayfalık dava dilekçesinde ayrıca, “Muhabirler Mary Trump'ı uzunlamasına aradı ve kayıtları avukatlık ofisinden kaçırarak The Times'a teyit etmeye inandırma etti" denildi.

New York Times: “Bağımsız iletişim araçları kuruluşlarını ilzam girişimi”

New York Times'tan meydana getirilen açıklamada, davaya itiraz edilmesinin planlandığı aktarıldı. Gazetenin sözcüsü Danielle Rhoades Ha, "Times'ın Donald Trump'ın vergilerini havi makalesi, amme yararının önüne sabık birlikte mevzuda meydana getirilen tetik birlikte çav şekilde vatandaşları bilgilendirmeye asistan oldu. Bu dava, ari iletişim araçları kuruluşlarını ilzam girişimi ve buna hızlı huzur çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Mary Trump ise Trump'ı biilaç şekilde nitelendirerek, "Bence o birlikte kaybeden. Bu çaresizlik. Duvarlar kapanıyor ve duvara yapışacağını planladığı değme şeyi duvara atıyor. Donald değme devir meydana getirdiği gibi, mevzuyu değiştirmeye çalışacak" niteleyerek konuştu.

Mary Trump henüz geçmiş de Trump üzerine geçtiğimiz sene yayımladığı aşırı satan kitabı ve Amerika medyasına verdiği röportajlarda Trump'ın akçasal vaziyeti ve ödediği vergilere bağlı detayları New York Times'a verdiğini tabir etmişti. Trump, yeğeninin kitabında arazi düzlük iddiaları daim şekilde reddetmiş, yayınlanmasını engel olmak düşüncesince dava açmıştı. Trump'ın açmış olduğu dünkü dava da Mary Trump'ın kitabının yayımlanmasını tevkif girişiminde bulunmuş olduğu Dutchess County'deki New York Eyalet Mahkemesi'nde açıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?