Spor

Trabzonspor'dan, İstanbul'un 3 büyüklerine tarihi fark

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de şampiyona yarışındaki öncesiz rakipleri İstanbul'un 3 büyükleri namına isimlendirilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a önceki yarının tamamlanmasına dü hafta kaldığında tarihi benek fark attı.

Trabzonspor'dan, İstanbul'un 3 büyüklerine tarihi fark
20-12-2021 11:44

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de 17 maç böylece 13 galibiyet, 3 el birliği ve 1 yenilgi elde etti. En yaklaşan rakibi Konyaspor'a 9 puanlık fark atan Trabzonspor, şampiyona yolundaki öncesiz rakipleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a tarihi nokta farkı attı.

Sarı-lacivertlilere 14, siyah-beyazlılara 17 ve sarı-kırmızılılara 18 nokta fark attı.

İstanbul'un 3 büyükleri ortada nokta farkı yerine bordo-mavililere en yaklaşan takipçi Fenerbahçe, ligde oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 4 el birliği ve 5 hezimet alarak 28 nokta topladı. 5. tam toprak düzlük İstanbul kadrosunun Trabzonspor ile arasındaki nokta farkı ise 14.

Beşiktaş ise oynadığı 17 maçta 7 yengi 4 el birliği ve 6 hezimet elde etti. Süper Lig'de 9. tam toprak düzlük siyah-beyazlıların ise Trabzonspor ile arasındaki nokta farkı 17.

Galatasaray ise oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 6 el birliği ve 5 hezimet elde etti. 11'nci tam toprak düzlük sarı-kırmızılılar 24 nokta toplarken Trabzonspor ile arasındaki nokta farkını ise 18 çıkardı.

Trabzonspor'da maksat önceki nısıf böylece 48 puan
Spor Toto Süper Lig'in önceki ½ si bu hafta oynanacak bulunan maçlarla tamamlanacak. 42 puanla önder konumda bulunan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Altay ve Medipol Başakşehir maçlarını kazanarak 48 puanla sezonun önceki yarısını tamamlayarak rakipleriyle arasındaki nokta farkını hâlâ da açmayı hedefliyor.

Gökmen Şahin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?