Ekonomi

Trabzonlu balıkçıların yüzünü dolgunca oranda avlanan istavrit güldürdü

Denizlerde av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den itibaren avlanmayı sürdüren Doğu Karadenizli balıkçılar, dolgunca oranda avlanan istavrit ile kıyıya dönüyor.

Trabzonlu balıkçıların yüzünü dolgunca oranda avlanan istavrit güldürdü
26-09-2021 17:09
Trabzon

Yeni av sezonunun açılmasının peşi esna önceki yıllara uyarınca müşterek tomar oranda avlanan istavrit, vatandaşlardan uyanıklık görüyor.

Ortahisar ilçesindeki Trabzon Balık Pazarı'nda istavritin kilogramı 10-15, hamsinin 25-30, barbunyanın 35, çinekopun 40, çupranın ise 60 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı Yakup Bektaşoğlu, AA muhabirine, istavrit bolluğu ile satışlardan kıvançlı olduklarını söyledi.

İstavritin beraberinde az da olsa hamsi ve pelit avının gerçekleştiğini tabir fail Bektaşoğlu, "Palamut ve hamsinin tutarları istavrite uyarınca az buçuk faziletkâr olsa da yurttaşlar gine uyanıklık gösteriyor. İstavrit şu anda 10-15 liradan satılıyor. Bu da avın gani olmasından kaynaklanıyor. Palamut düşüncesince de andıran müşterek devir içinde bire müşterek istavritte bulunduğu kabil gani avlanma bekliyoruz. Tezgahlar şenlendiği devir da fiyatlara güzel yönde yansıyacak." diyerek konuştu.

Mehmet Örseloğlu ise av yasağının bitmesiyle süregelen geceli gündüzlü istavrit avının bu hafta da bitmeme ettiğine dikkati çekti.

Balık pazarına kişilerin hafta sonu şimdi müşterek tomar uyanıklık gösterdiğine yer veren Örseloğlu, "Bol oranda avlanan istavritle bu arada fiyatlar 10 liraya denli düştü. Bu vakit önceki yıllara uyarınca istavritin dünkü sezonda aşırı şimdi müşterek tomar bulunduğunu görüyoruz. Bu halde bitmeme ederse fiyatlar müşterek hacim şimdi düşebilir. Bundan ahir süreçte de bire müşterek gidişatın palamuttan yana olmasını istiyoruz. Havaların az buçuk şimdi soğumasıyla pelit düşüncesince de bire müşterek şeyleri söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?