Spor

Tokyo'dan altın madalyayla dönen Mete Gazoz okçuluk sporuna talebin artmasından memnun

Mete Gazoz, "Altın madalya kazandıktan sonradan hem bana bununla birlikte okçuluk sporuna dikkat baş döndürücü müşterek tomar büyüdü. Bu elbette baş döndürücü dobra müşterek şey. İnsanlar benimle konuşuyor, sarılıyor ve ışık çektiriyor. Samimi müşterek yassı oluşuyo

Tokyo'dan altın madalyayla dönen Mete Gazoz okçuluk sporuna talebin artmasından memnun
05-10-2021 11:51
Ankara

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya elde eden ulusal okçu Mete Gazoz, "Altın madalya kazandıktan sonraları hem bana bununla birlikte okçuluk sporuna özen aşırı birlikte tomar büyüdü. Bu elbette aşırı iyi birlikte şey. İnsanlar benimle konuşuyor, sarılıyor ve foto çektiriyor. Samimi birlikte yassı oluşuyor." dedi.

Anadolu Ajansının (AA) Spor Servisi'ni görüşme fail Mete, olimpiyat oyunlarındaki başarısı ve ABD'nin Güney Dakota eyaletindeki Yankton kentinde planlı 2021 Dünya Okçuluk Kupası Finalleri'nde üçüncü olup tunç madalya elde etmesiyle ilgilendiren AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmasının peşi sıra istirahat sürecine girdiğini tamlayan Mete, "Altın madalya kazandıktan sonraları hem bana bununla birlikte okçuluk sporuna özen aşırı birlikte tomar büyüdü. Bu elbette aşırı iyi birlikte şey. İnsanlar benimle konuşuyor, sarılıyor ve foto çektiriyor. Samimi birlikte yassı oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların peşi sıra 10-15 günce birlikte tebrik kartı süreci bulunduğunu vurgulayan Mete, "Bu süreçte ok atmamama karşın Dünya Şampiyonası'nda alengir takımda Yasemin Ecem Anagöz ile tunç aldık. Ardından Dünya Kupası Finalleri'nde bireyselde üçüncü oldum. Güzel geçti bizim adımıza. Keyifli birlikte yarışmaydı. Sonuçtan da oldukça memnunuz." niteleyerek konuştu.

"Muhtemelen 48-49 yaşına denli ok atmayı düşünüyorum"

Mete, ulusal takımdaki her insanın maneviyat ve motivasyonunun faziletkâr olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kol şeklinde katılıp madalyayla taçlandırmayı hedefliyoruz. 2013'te başlamış olan projeyle bu arada okçuluk rastgele yıl birlikte geçmiş yılın hesabına koyarak fevk akıllıca birlikte grafikle gidiyor. Hedefimiz bu grafiği rastgele devir fevk akıllıca bitmeme ettirmek. Muhtemelen 48-49 yaşına denli ok atmayı düşünüyorum. Ondan ahir hayatım ne mümkün bilmiyorum. Doğduğumdan bu yana bu sporun içindeyim. Muhtemelen bıraktıktan sonraları da bu sporun içre olmaya bitmeme edeceğim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?