Teknoloji

Togg'un acemi logosu mahsus oldu

Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "Logomuz Togg’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sebebiyle teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında müşterek araya getiren müşterek uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor." dedi.

Togg'un acemi logosu mahsus oldu
18-12-2021 15:14
İstanbul

Türkiye’nin toptan mobilite markası Togg, "Yeniliğe Yolculuk" hedefinde bellik adının arkası sıra logosunu da belirledi.

Togg'dan meydana getirilen açıklamaya göre, düşüncesi ve endüstriyel mülkiyeti yüzdelik 100 Türkiye’ye ilgili toptan ortak bellik ortaya boşaltmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini peydahlamak hedefiyle yola çıkan Togg, bellik adının arkası sıra logosunu da seçti.

27 Aralık 2019’da gala araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla "YeniLig"e hamle atan Togg, o günden beri ehemmiyetli ortak bilinirlik seviyesine vasıl "Togg" adını bellik ismi adına kullanmaya değişmeyen vermesinin ardından, logo seçimini de yaptı.

Yerli ve toptan ajansların karışma bulunduğu ortak sürecin ardından, bugüne derece Türkiye’de ve dünyada ehemmiyetli markaların logolarını tasarlayan bellik ajansı CGH’nin logo dizaynı en faziletli puanı alarak, Togg’un logosu adına seçildi.

Logo tasarımında dü ok, ortasında altın taş alternatifini oluşturacak halde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın ortak araya gelmesini simgeliyor.

Logo ayrımsız sürede Togg’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri yardımıyla teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında ortak araya getiren ortak uygulayım bilimi firması bulunduğunu da vurguluyor. Logo düşüncesince Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de muktezi tescil işlemleri başlatıldı.

"Togg ismi yüzdelik 90’ın üstünde aşırı ehemmiyetli ortak bilinirlik seviyesine erişti"

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, bellik adının arkası sıra logoyu da belirlemekten iri mevki duyduklarını belirterek, “Hedeflerimize yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Kasım 2018’den beri toptan ve meraklı ortak yaklaşımla ele aldığımız kullanıcı markası tekvin dönemini tamamlamanın mutluluğu içindeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük ortak titizce ölçülü süreçteki adımları aktaran Karakaş, şunları kaydetti:

“Global ortak bellik tekvin hedefiyle çıktığımız bu yolda, markamızın mevlit yerinin Türkiye bulunduğunun bilinciyle, geçmiş günden itibaren memleketimizdeki gerekseme ve beklentileri anlamaya çalıştık. Tıpkı üründe bulunduğu kabilinden bellik çalışmalarına da alışveriş araştırmasıyla başladık, amaç kitleyi belirleyip alıcıların beklentilerini şuuraltı boyutunda idrak etmek düşüncesince encam tetkikat yaptık. Marka özümüzü bu doğrultuda tanımladık. 27 Aralık 2019’da gala araçlarımızın tanıtımı toptan ölçekte neva getirmiştir ve Togg ismi degaje kitleler tarafından, yüzdelik 90’ın üstünde aşırı ehemmiyetli ortak bilinirlik seviyesine erişti. Lansman sonrası yaptığımız incelemelerde da Togg adının markamızın değerlerini yansıttığını belirleme ettik ve yaptığımız değerlendirmeler kararında bellik ismi adına ‘Togg’u kullanmaya değişmeyen verdik. Bu kararın arkası sıra logo çalışmalarına yoğunlaştık. Yerli ve toptan ajansların karışma bulunduğu ortak sürecin ardından, ‘Togg’un bellik değerlerine uygunluk’, ‘Özgünlük’ ve ‘Tescil edilebilirlik’ kriterlerinden en faziletli puanı meydan logoyu seçtik."

Karakaş, logonun, bugüne derece Türkiye’de ve dünyada ehemmiyetli markaların logolarını meydana getiren bellik ajansı CGH çeşidinden tasarlandığını belirterek, "Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de logomuzun tescil işlemleri düşüncesince muktezi süreçleri başlattık. Logomuz Togg’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri yardımıyla teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında ortak araya getiren ortak uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor. Aynı sürede logomuzdaki dualite teması Doğu ve Batı ortada ölçülü ve birey ortak balans halk fikrini besliyor.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?