Teknoloji

Togg, global mobilite ekosistemini Plug and Play iş birliğiyle büyütecek

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), global rekabete hazırlanma önünde dünyanın en şişman inovasyon platformu bulunan Plug and Play ile iş donanmasına tedricen global mobilite ekosistemini büyütecek.

Togg, global mobilite ekosistemini Plug and Play iş birliğiyle büyütecek
07-07-2022 20:03
Berlin

Almanya'nın Stuttgart kentinde planlı STARTUP AUTOBAHN Expo 2022 etkinliğine dahil bulunan Togg, 20 ülkede 400 kurumsal partnere cemaat ortak teceddüt platformu bulunan Plug and Play ile mobilite dalında iş donanmasına gidileceğini açıkladı.

Togg, teşrikimesai kapsamında Türkiye'de Bilişim Vadisi'yle yaşama geçirdiği Mobilite Hızlandırma Programı'nı arsıulusal arenaya taşıyarak arsıulusal Mobilite Hızlandırma Programı ile startuplara kez gösterecek.

Program kapsamında, toptan girişimcilere mentorluk, mali müşavirlik ve plan desteği denli gerekseme mahsus herhangi ortak mevzuda dayanak verilecek.

Togg, ayrımsız sürede Plug and Play kabilinden desteklenen açıkça ortak inovasyon platformu bulunan STARTUP AUTOBAHN'a da uzuv adına toptan oyuncularla baş başa mobilite dalında deli dolu gösteriş alacak.

"Startupları beslemek düşüncesince attığımız ehemmiyetli ortak adım"

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, mevzuya bağlı değerlendirmesinde, mobilite ekosisteminde startupların, dünkü uygulayım bilimi çözümlerinin aşırı ehemmiyetli ortak parçasını bulunduğunu belirterek, firmaların 5-10 sene öncesine denli kişi AR-GE birimlerine güvendiklerini fakat startuplar ile baş başa teknolojik yeniliğin şimdi ilk tek yepyeni ortak hıza ulaştığını, mobilite ekosisteminin şekillenmesinde de startupların eleştiri ortak gösteriş oynadığını vurguladı.

Karakaş, dünkü oyuncularla meydana getirilen iş birliklerinin sürdürülebilir bedel oluşturulmasına olanak tanıdığını aktararak, şunları kaydetti:

"Plug and Play ile yaşama geçireceğimiz Mobilite Hızlandırma Programı da ekosistemin aşırı ehemmiyetli ortak unsuru bulunan startupları beslemek düşüncesince attığımız ehemmiyetli ortak adım. Avrupa'nın asıl açıdan nadir mobilite ekosistemi yürütüm platformuyuz. Haziran ayında Avrupa’nın en iri uygulayım bilimi ve startup etkinliği bulunan Vivatech'te toprak alarak startup yaklaşımımızı aktardık. Etkinliğin merkezinde toprak düzlük Mobility Park by Togg ile de startupların nabzını destekleme fırsatı bulduk. Küresel rekabete hazırlanmakta bulunan ortak ortaklık adına elden vatanımızda değil, arsıulusal bölgede da mobilite ekosistemini geliştirecek herhangi ortak çeşitli çalışmanın süresince olmaya bitmeme edeceğiz."

"Togg, ortak arabadan aşırı şimdi fazlasını hedefliyor"

Plug and Play Türkiye Direktörü Lale Gözübüyük de Togg'un, ortak arabadan aşırı şimdi ilavesi olmayı hedeflediğini bildirdi.

Gözübüyük, "Dünyanın en iri inovasyon platformu Plug and Play; elden toptan otomotiv firmalarına değil, özellikle mobilite iktisap etmek kıl payı nice piyasaya yayılan birikimini, geliştirdiği imkanlarını bu levent boylu yolculuğunda Togg ile paylaşmaktan devlet ve alım çalım duyacaktır." ifadesini kullandı.

Togg CEO'su Karakaş, zaman Togg'un toptan mobilite ekosistemini paylaşmış olduğu salonda, 2019'da da Alman otomotiv endüstrisinde çalışan, çoğunluğu Türk 400 mühendise Togg'u ve hedeflerini anlatmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?