Ekonomi

TMSF Başkanı Karakaş IADI İcra Kurulu’na seçildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, Uluslararası Mevduat Sigortacıları Birliği’nin (IADI) İcra Kurulu’na seçildi.

TMSF Başkanı Karakaş IADI İcra Kurulu’na seçildi
30-11-2021 12:45
İstanbul

TMSF açıklamasında, Karakaş'ın İsviçre Basel merkezli IADI'nin 2021 Yılı Genel Kurulu’nda meydana getirilen seçimlerde, birliğin en yukarı dozaj değişmeyen mercii bulunan İcra Kurulu'na (EXCO) seçildiği bildirildi.

Bu yılki seçimlerde Türkiye'nin yanı esna İspanya, İtalya, Japonya ve Kore tevdiat sigorta müesseselerinin başkanlarının da seçimleri kazanılmış bulunduğu tamlanan açıklamada, tevdiat sigortacılığı ve veznedar analiz dalında devletlere delalet eylemek ve arsıulusal işbirliğini yapmak şartıyla kurulan IADI içerisinde toplanmış 86 üye, 9 teleskop unsur ve 16 öteki yapılış ile baş başa 100’ün üstünde ülkenin toprak almış bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, "TMSF, devletimizde 2000-2001 yıllarında yaşanmış bulunan mali buhran ve sonra tevdiat sigortacılığı, veznedar analiz ve arka yarar hikayelerinde yürüttüğü icraat ve cemaat bulunduğu bilgelik birikimiyle dünyanın önde mevrut tevdiat sigorta kuruluşları ortada bulunmaktadır. Aynı sürede IADI’nin canlı üyelerinden birisi namına TMSF bugüne denli IADI kabilinden meydana gelen aşırı sayıda etkinliğe de katılım etmiştir." ifadelerine toprak verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?