Sağlık

Tıpta nadir durum: Karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı

Şiddetli nezif ve dert zımnında hastaneye başvuran 49 yaşındaki kadının karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı. Ameliyatı oluşturan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Nur Özgür, "Bu yığın kadar büyük boyutlara vasıl nadirdir. Yaklaşık 7 maaş bi

Tıpta nadir durum: Karnından 20 santim büyüklüğünde miyom çıktı
22-11-2021 13:01

Samsun'da canlı Huriye Karaçoban(49), nezif hastalığını saklayarak hekim korkusu dolayısıyla senelerdir hastaneye gitmedi. Bu süreçte kanamaları artışa geçmesi ve karnının değme sabık devir şimdi büyümesi dolayısıyla ortak doktora başvuran Huriye Karaçoban, karnında büyük ortak kütle bulunduğunu öğrendi.

Büyük Anadolu Hastanesine başvuran Karaçoban'ın önceki adına umumi hali düzelterek koku yüklemesi yapıldı. Akabinde ameliyata giren Karaçoban'ın vücudundan 4 kilogram ağırlığında ortak kütle çıkarıldı.

Ameliyatı oluşturan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Nur Özgür, "Huriye hatun bizlere aşırı gerçek keyif problemleri ile geldi. Ciddi ortak nezif şikayeti, karnında batın adına derece uzanan ortak kütle şikayetleri ile geldi. Korktuğu düşüncesince şimdi ilkin doktora başvurmamış. O sebepten karnındaki kitlenin varlığı derinliğine müddet ayırt edememişti. Kanı aşırı ceninisakıt bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale önceleri aşırı yüklü oranda koku yüklemesi yaptık. Yaklaşık ortak 20 santim derece 4 kilogram ağırlığında ortak kitlemiz vardı. Yavaş yoğun yetiştiği düşüncesince bunu anlayamamış. Kadınların birçoğunda bulunduğu kabil doktora başvurmaktan korkmuş büyük ortak kesime ulaşıncaya kadar. Çok şükür biçimsiz kuşkulu ortak kütle değildi. Çok büyük boyutlara eriştiği düşüncesince bu halde kansızlığa kere açar. Yaşam standardını etkileyen ortak kitleydi. Buraya vardığında tansiyonu aşırı düşüktü. Nabzı yüksekti. evvel ortak umumi hali kazanmak mecburiyetinde kaldık. 3-4 devir süresince tekrar koku tranfüzyonları ve kanamasını düzeltmeye çalıştık. Genel hali düzelir düzelmez ameliyatını gerçekleştirdik. Bu kitleler esasta kesif tanıdık kitlelerdir lakin bu derece büyük boyutlara kavuşması nadirdir. Hasta bazı bazı aşırı ırak yerlerde olur, hekime ulaşmakta kalın çeker lakin Huriye Hanımınki kabil büyük boyutlara vasıl nadirdir. Yaklaşık 7 maaş ortak hamilelik büyüklüğündeydi. Sağlıkla atlattık" diyerek konuştu.

"Hastaneye gidin kendinizi saklamayın"

Sağlık hali karşı bilgelik verici Huriye Karaçoban ise "Ameliyat yapılmaksızın ilkin aşırı kötüydüm. 4-5 yıldır kanamam vardı lakin gitmiyordum, korkuyordum. Bu süreçte karnım büyüyordu lakin batın fıtığına yoruyordum. Yürüyemiyordum, ağırlaşmıştım. Sonra 2 devir aşırı ağırbaşlı ortak gece-gündüz daim ortak nezif geçirdim. Eşim 'son evreye geldi, götüreceğim' dedi. Kitle çıkarıldığında helke ile taşımışlar. Ben gördüm beslemek ayrım istemedim. Korkuyorum, o obje karnımda varmış. Geceleri baştan sona taraf yatardım, ortak ağırbaşlılık yüklenirdi vücuduma. Benim kabil bulunan vardır. Saklıyordur kendini. Gitsinler banko bu duruma getirmesinler. Doktor korkusundan çevre benim büyük ortak hatam oldu. Keşke bilseydim hakeza yapmazdım. Ben sanıyorum ki mikrop akıyor. İyi dirimlik sanıyorum. İçin boşalıyor, parlak koku gelecek. Aslında anca ortak obje değilmiş. Çok şükür onma buldum" halinde konuştu.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?