Ekonomi

TİM Başkanı Gültepe: Türkiye'yi ihracatta bellik yurt ika hedefiyle yola çıkıyoruz

TİM Başkanı Gültepe, "Türkiye'yi ihracatta bellik diyar ika hedefiyle yola çıkıyoruz. 27 sektörümüzün, 61 birliğimizin çalışan iştirakı ile dünkü devirde TİM’i izlem ve görünüm liderliği yapan, ruzname belirleyen birlikte kimliğe kavuşturacağız." dedi.

TİM Başkanı Gültepe: Türkiye'yi ihracatta bellik yurt ika hedefiyle yola çıkıyoruz
20-06-2022 18:04
İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) müteallik 27 bu sahanın başkanlarından oluşan TİM Sektörler Konseyi toplantısında 4 sene süresince dış satım ailesine istikamet verecek bulunan acemi idare müesses ekibi belirlendi.

TİM'den meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, 61 dış satımcı birliği, 27 dal ile 100 bini fazla ihracatçının ortak tane bina kuruluşu bulunan TİM, umumi kurulun peşi sıra önce sektörler konseyi toplantısını acemi TİM Başkanı Mustafa Gültepe başkanlığında TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıda, TİM Sektörler Konseyi toplantısında 4 sene süresince dış satım ailesine istikamet verecek bulunan acemi idare müesses ekibi belirlendi.

Açıklamada mevzuya müteallik değerlendirmesine toprak maruz TİM Başkanı Gültepe, "İhracat, Türkiye’nin geleceği ve vazgeçilmezi. Türkiye'yi ihracatta bellik yurt etme hedefiyle yola çıkıyoruz. 27 sektörümüzün, 61 birliğimizin çalışan iştirakı ile acemi devirde TİM’i takip ve görünüş liderliği yapan, ruzname belirleyen ortak kimliğe kavuşturacağız. Yeni devirde bütünlük ruhu antipatik gücümüz olacak. Daha canlı ve senkronize çalışacağımız birliklerimizden doğacak planlar ve bilim akışı ise en ehemmiyetli data kaynağımız olacak. Projeleri olgunlaştırıp, iktisat yönetimine taşıyarak ihracatımızın gelişimine ulama sunacağız. Yeni devirde hâlâ nakit para çalışacağız. TİM adına bütünlük ruhuyla akıntı ederek ve hepsi sektörlerin problemlerine beraberce hal bularak ihracatı adalet etmiş olduğu yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde Olağan Genel Kurulu sonucunda rolü devralan Yönetim Kurulu'nda fariza dağılımı, "Mustafa Gültepe (Başkan), Ahmet Güleç (Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri), Adil Pelister (Kimyevi Maddeler ve Mamulleri), Çetin Tecdelioğlu (Demir ve Demirdışı Metaller), Fikret Kileci (Tekstil ve Hammaddeleri), Kutlu Karavelioğlu (Makine ve Aksamları), Ali Kavak (Yaş, Meyve, Sebze), Baran Çelik (Otomotiv Endüstrisi), Başaran Bayrak (Gemi, Yat ve Hizmetleri), Birol Celep (Kuru Meyve ve Mamulleri), Burak Yakın (Mücevher), İbrahim Pektaş (Çelik), Melisa Tokgöz Mutlu (Meyve ve Sebze Mamulleri), Mustafa Şenocak (Deri ve Deri Mamulleri), Salahattin Kaplan (Halı), Salih Zeki Poyraz (İklimlendirme Sanayii)" halinde belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?