Asayiş

TikTok'tan paylaştı, 8 bin 692 lira ceza yedi

Kırıkkale'de evinde beslediği Afrika asıllı piton yılanının görüntüsünü TikTok'tan paylaşan gence, 8 bin 692 lira mülk cezası kesildi. Ekipler kabilinden el konulmuş olan uzun hayvan ise hayvan bilimi bahçesine doğrulama edildi.

TikTok'tan paylaştı, 8 bin 692 lira ceza yedi
26-11-2021 14:16

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale'de canlı B.M. isminde beraberinde genç, Afrika asıllı ball python (top piton) cinsi yılanın görüntülerini TikTok'tan paylaştı.

Sosyal iletişim araçları üstündeki hayvanlar ile ilişik paylaşımları izleme fail İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri, B.M.'nin paylaşmış olduğu piton yılanını görür görmez harekete geçti.

Polis ekipleri, Doğa Koruma ve Tabiat Milli Parkla Şube Müdürlüğü görevlileri ile baş başa B.Mç'nin Ovacık Mahallesi'nde durma etmiş olduğu eve gitti.

4915 mahdut Kara Avcılığı Kanunu ilişik maddesi gereği arsıulusal sözleşmelerle ticareti yasaklanan yılana el konuldu. Yılanı besleyici B.M.'ye ise 8 bin 692 lira yönetsel mülk cezası uyguladı. B.M. karşı da adli iş başlatıldı.

El konulmuş olan piton yılanı ise Doğa siper ekiplerince, Kayseri'deki beraberinde hayvan bilimi bahçesine teyit edildi.

Hasan Ay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?