Yaşam

THY ekibi, Afrika’da çağ kremiyle 'hayat kurtarıyor'

Kabin ve kokpitte işyar çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, akıbet çalışmalarıyla Senegal’in kırsallarında, güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına gün kremiyle em oldu.

THY ekibi, Afrika’da çağ kremiyle 'hayat kurtarıyor'
17-10-2021 12:44
İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) kabine ve kokpitte işyar çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, Senegal kırsallarında güneşten gizlenen albino hastası evlatların yaralarına gündüz kremiyle çare oldu.

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Senegal seyahatleri esnasında ülkedeki albinoların gölgeden mevrut iane çığlığını işiten "İyilik Dostları" ekibi, Senegal Ulusal Albinizm Derneği ile iletişime geçerek Türkiye çapında ortak iane kampanyası başlattı.

Kampanyaya mevrut desteklerin peşi sıra tabii gündüz kremleri ve hediyeler ile ülkenin başkenti Dakar’a vasıl THY çalışanları, tahminî 50 albino ve aileleriyle ortak araya geldi. Türkiye’den mevrut yardımlarla şişman mevki canlı evlatların heyecanı gözlerine de yansıdı.

"Onları güneşten ortak nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan iane kampanyasını düzenleyen ekipte mevcut THY Kabin Amiri Yusuf Babür Öztürk, "Biz Türk halkı namına mazlum coğrafyalarda beklenen, gelişine sevinilen ortak milletiz. Bugün bu mutluluğu albino kardeşlerimizin gözlerinde de gördük. Onları güneşten ortak nebze koruyabildiysek ne bahtiyar bize. İmkânlarımız dâhilinde çalışmaya ve ilkin memleketimiz iktisap etmek neredeyse dünyanın neresinde olursa olsun gerekseme sahiplerine iane eli uzatmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Güneş kreminin sahn kurtardığına güvenmek aşırı ağır lakin öyle"

Kabin Amiri Esra Kılıç ise işleri gereği aşırı ayrımlı coğrafyalara gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gezilerde Afrika’da açlıktan ölen evlatları da gördük, Nepal’de dilenen evlatları da… Ülkemiz sınırlarında soğukla savaşım fail evlatları da gördük, Senegal’de gündüz kremiyle yaşama tutunan evlatları da. Bugün kol dostlarımla baş başa Dakar’daki albino çocuklarla buluştuk. Güneş kreminin sahn kurtardığına güvenmek aşırı ağır lakin öyle, inşallah annelerine tabii gündüz kremi yapmayı da belletmek istiyoruz, bu bizim hayalimiz."

Kabin Memuru Çağrı Kaya da bu evlatların Afrika’da halihazırda mevcud yokluğun ve ağır şartların ortada albino namına dünyaya geldiğini, dünyada onlar derece yıldızı düşük bebek sayısının aşırı az bulunduğunu anlatım ederek, "Bunu herhangi ortak düşündüğümde dakika dobra ki buradayım ve dobra ki onlar düşüncesince ortak şeyler etme çabasına girdim diyorum. Vücuttaki ortak pigmentin eksikliği yaşamda neleri zorlaştırabilir ve ortak gündüz kremi bu zorluğa ne dobra gelebilir, bunu gözle kullanmak anlatması ağır ortak his." dedi.

THY ekibini, Senegal’deki yetimhane inşaatında karşılayan Senegal Ulusal Albinizm Derneği Başkanı Mouhamadou Bamba Diop, üç albino bebek babası ortak albino bulunduğunu anlatım ederek şu şekilde bitmeme etti:

"Dünyanın art kalanı Afrika’daki Albinizmli müşterilerini bilmiyor. Güneş kremi yevmi yaşantımız düşüncesince aşırı ehemmiyetli fakat burada kavuşması ve satın alması ortak o derece ağır ortak ürün. Bunun indinde insanlarımız eğitime, afiyet çözümlerine en basitinden yemeğe bile ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Bu coğrafyada albino namına doğduğunuzda sizi fantom namına görüyorlar. Dünyanın art kalanını hususi jetlerinin penceresinden aşağıya bakıp Afrika’yı, bizi ayırt etmeye çağırma ediyorum. Bugün buraya mevrut Türk Hava Yolları ailesine ve hepsi yardımseverlere teşekkürname ediyorum."

Konuya bağlı toplumsal iletişim araçları hebasından izah karşılayıcı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de "Bulutların üstünde günümüzü aydınlatan güneş, Afrika'da sahn karartabiliyor. Arkadaşlarımız ise o hayatlara, albino küçüklere ulaşarak onları güneşten koruyor. Dünyanın ortak ucunda evlatların dünyasına dokunan, müşfik elleriyle yaralarına çare bulunan dostlarım dobra ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Albino rahatsızlığı

Cilde nitelik sağlayan melanin pigmentinin eksikliği nedeniyle, Afrika’da ak pak ortak vücutla dünyaya mevrut albinolar, ilkin ten kanseri ve rüyet bozuklukları iktisap etmek neredeyse katı aşırı afiyet problemininin tehdidi ile yaşıyorlar.

Ancak albinolar düşüncesince Afrika’da doğmanın kanserden henüz şişman tehlikeleri de var. Kıtanın genelinde, afsunlu yahut büyülü olduklarına müteveccih mevcud esassız inançlar zımnında herhangi ortak sene katı aşırı albino saldırıya uğruyor. Albinoların yaşamını yıldırma fail bu inanışlar ile ilişik herhangi ortak sene ana kara genelinde ve evren çapında farkındalık kampanyaları düzenleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?