Asayiş

Terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı ağabeyi için annesiyle nöbette

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı uğrunda çocuk nöbeti markajcı ailelerin direnişi 787'nci gününde de bitmeme ediyor. Kaçırılan ağabeyi için annesiyle nöbet markajcı Rojbin Çift

Terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı ağabeyi için annesiyle nöbette
28-10-2021 14:49
Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da değişik kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu habitat eylemi 787'nci gününde de sürüyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 5 sene önceki yıldırı örgütü PKK çeşidinden dağa kaçırılan Rojhat Çiftçi ve yıldırı örgütüne dayanak noktası vermediği nedeni öne sürülerek kaçırılarak martir edilen 4 bebek babası Sami Çiftçi'nin annesi Necibe Çiftçi de oğlu için nöbet tutuyor. Annesine dayanak noktası hasretmek için eyleme eklenmiş olan Rojbin Çiftçi, ağabeyini HDP ve PKK'dan istedi.

"Aileler evlatlarını almadan buradan gitmeyecek"

Annesine evlat nöbetinde dayanak noktası sağlayan Rojbin Çiftçi, "2015 senesinde önemsiz ağabeyim Rojhat Çiftçi'yi dağa kaçırdılar HDP-PKK yandaşları. Büyük ağabeyim Sami Çiftçi'yi ise önemsiz kardeşimi aramış olduğu için 2017 senesinde müşterek tün evini silahla basıp ancak ahıra götürüp elini ve kolunu bağlayarak yürütüm ettiler. Ben de hem anneme bununla beraber başka annelere dayanak noktası hasretmek için evlat nöbetine katıldım. Biz burada eksiksiz aileler evlatlarını almadan gitmeyeceğiz" dedi.

Ağabeyine tasdik olması çağrısında mevcut Çiftçi, "Gel dön artık, ora senin içtima değil. Orada hayvan bilimi yaşıyor, insanoğlu yaşamıyor. Gel dön, asayiş güçlerine tasdik ol" diyerek konuştu.

Sedat Irmak

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?