Spor

'Tenis varlıklı sporu' algısını değiştirip dikkatleri Türkiye'ye çektiler

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülkedeki "tenis varlıklı sporu" algısını değiştirdiklerini, ahit her insanın kortlarda spor yapabildiğini ve kodifikasyon noktasında da dünyaya kalıp pozisyona geldiklerini söyledi.

'Tenis varlıklı sporu' algısını değiştirip dikkatleri Türkiye'ye çektiler
30-09-2021 12:26
Antalya

Teniste ergenlerde kızlar ve adamların evren kupası bulunan BNP Paribas Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup Finalleri düşüncesince Antalya'ya mevrut Durmuş, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Organizasyonun önemine yer veren Durmuş, finallerin Türkiye'de önceki defa düzenlendiğine dikkati çekti.

Türk sporcuların dünyanın en elleme sporcularıyla ayrımsız kortta elleme savaşım örneği sergilediğini tabir fail Durmuş, şu halde konuştu:

"Yeneceğiz de yenileceğiz de fakat asal bulunan ortak dizgesel çatı içinde ilerlemek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporu tabana ifşa hedefiyle planlar ürettik ve sistemi bu doğrultuda kurduk. Türkiye'nin rastgele yerinde, herkes, rastgele devir alan topu oynayabilmeliydi. Oynamaya başladığını da görüyoruz. Bugün bu organizasyon, ektiğimiz tohumların adım adım meyvelerini vermeye başladığı turnuvalar anlamına geliyor."

"Türkiye, alan topu ülkesi oldu"

Durmuş, Türkiye'de böylesi turnuvaların birleştirme edilmesinin Türk sporcuların gelişimi açısından ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Türk sporcuların, dünyanın en elleme sporcularıyla egzersiz yapıp, yarışıp, o kültürü yaşaması durumunda, en elleme puanları alabileceğini ve henüz üst sıralara çıkabileceğini dile getiren Durmuş, "Türkiye, alan topu ülkesi oldu. Türkiye, hepsi dünyada hepsi çeşidinden aşina ortak ülke. Tenis ülkesi şekilde da akla yatkın yerde yerimizi aldık. Ulusal ve arsıulusal açıdan dünyanın bundan sonra bilmiş olduğu ve başlamak düşüncesince güç sarfiyat etmiş olduğu ortak abuhava durumuna geldik." ifadelerini kullandı.

Ailelerin bugün çocuklarını spora heveslendirme ayar bir duruma geldiğini tamlayan Durmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Son 15 sene içinde sporun rastgele kesiminde, rastgele branşın akla yatkın işler yaptığını görebiliyoruz. Tenis de bundan akla yatkın halde nasibini alıyor. Son senelerde tenisin rastgele noktada, Türkiye'nin rastgele durumunda baş döndürücü şen oynanabilmesi hesabına illerimize, belediyelerimize, valiliklerimize bakanlığımızdan izin, müsaade alarak gidiyoruz ve oralarda turnuvalar düzenliyoruz. Eskiden 'zengin sporu' şekilde aşina branşımızdaki o algıyı değiştirdik. Artık branşımızı hepsi sahipleniyor. Anadolu'yu tenisle, o konukseverlik kısmını sporcularımızla buluşturduğumuzda ortaya emniyetsiz dobra erke çıkıyor."

Durmuş, Antalya'nın spor turizmi noktasında ehemmiyetli merkezlerden bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?