Teknoloji

TEKNOFEST birincisinin maksadı bembeyaz erke üreten teknolojiler geliştirmek

İsmail Konak, 'Yazılımın ve bileşimli zekanın gücü gelişigüzel sabık devir artıyor. Yüz tanışıklık teknolojileri için ağır manada çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun ortak sorma sistemi adına kullanılması icap ettiğini düşündüm.' dedi.

TEKNOFEST birincisinin maksadı bembeyaz erke üreten teknolojiler geliştirmek
02-10-2021 12:09
Bursa

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon dalında liseler ortada ortak numara bulunan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak'ın hedefi, ak pak erke üreten teknolojiler geliştirmek.

Kurumsal Akıllı Denetlem Sistemi'ni (KADSİS) geliştiren 3. dershane talebesi İsmail Konak, müşavir öğretmeni Ayşe Aylin Erdoğan ile katılmış olduğu TEKNOFEST'te ortak numara yerine maddesel desteklenme ödülü kazandı.

Geliştirdiği dizge ve özlük yazdığı yazılımla geliştirdiği, kurumların girişine konulacak KADSİS cihazı, üstündeki görüntü, ses ve acı ölçebilme kabiliyetiyle öne çıkıyor. HES kodu da sorgulayabilen aygıt haricen rastgele ortak iane almadan Sağlık Bakanlığından almış olduğu verilerle insanların keyif durumunun riskli olup olmadığını söylüyor.

Salgın hemen sonra da kurumların yoklama, denetim az daha işlemlerini de yapması planlanan aleti geliştiren İsmail Konak, şimdiden Din Eğitim Genel Müdürlüğünden 14 havale aldı.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak, AA muhabirine, KADSİS'in şahısların bulunmuş olduğu rastgele ortamda kullanılabileceğini söyledi.

Kurumlarda Kovid-19'dan sonraları istimzaç ve denetim işlemlerinin bitmeme edeceğini, geliştirdiği yazılımı müstevli hemen sonra da kullanılacak bulunan biçimde tasarladığını vurgulayan Konak, şu biçimde konuştu:

"Yazılıma ilgim vardı, bununla alakadar muhtelif icraat yapıyordum. Yüz aşinalık teknolojileri hesabına ağır açıdan çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun ortak istimzaç sistemi yerine kullanılması icap ettiğini düşündüm. Danışman öğretmenim Ayşe Aylin Erdoğan ile bu arada bunu ortak plan biçimine getirme düşüncesi doğdu. İlerleyen süreçte projemizi inceleyici Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz enikonu beğendi ve umumi müdürlüklere 14 skor havale istem etti. Bu doğrultuda KADSİS'in hem maliyetini dökmek hem de eksikliklerini bertaraf etmek amacıyla ikinci emisyon hesabına çalıştım ve bunu ortaya çıkardım."

İkinci versiyonda şimdi dümdüz ara yüzler, şimdi dümdüz yararlanma az daha özellikler eklediğini dile getiren Konak, projesinin bambaşka yarışmalarda da dereceler aldığını belirtti.

Okuldaki atölyelerin, kendisini ihya ve planlar çoğaltma noktasında iri yararını gördüğünü özetleyen Konak, şu biçimde bitmeme etti:

"Fransa'da ilkokulu okudum, bundan çevre Fransızca biliyorum. Aynı sürede lüzum okulumuzdaki kurslardan lüzum katıldığım etkinliklerden konuşarak ve tartışmalara katılarak İngilizcemi de ihya fırsatı buldum. Yaklaşık 1,5 sene devam eden hafızlık eğitimim oldu. Yazılımın ve sentetik zekanın gücü rastgele sabık çağ artıyor. Bunları akıllıcasına halde kullanarak erke dalında kaynaşma az daha yenilikçi enerjilerle alakadar emek harcamaları ayrımsız sürede sentetik zekayla da birleştirip bu mevzuda dünyada meydana getirilen muhtelif çalışmalara medet getirmek hedefim. Stabiliteyi sağlayıp ak pak erke ve bereketli erke üretmeyi amaçlıyorum."

"Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak noktası alıyoruz"

Okulun plan koordinatörü Ayşe Aylin Erdoğan ise okulda rastgele sene onlarca plan üstünde çalıştıklarını, 8 şahsiyet ekibin topu topu okula işlev verdiğini söyledi.

Erdoğan, okulun açıldığı 5 sene ortamında 11 planlarına buluş belgesi aldıklarına dikkati çekerek, "Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak noktası alıyoruz. Bunun başkanı Dr. Mustafa Öcal ve 24 akademisyenle bizlere topu topu öğrenci, hoca eğitimlerinden tutun plan danışmanlığına denli baş döndürücü değişik mevzularda dayanak noktası veriliyor. Hocalarımız dört değişik üniversiteden bizlere dayanak noktası veriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da okulumuzun hem hamisi hem banisi ona da baş döndürücü teşekkürname ediyoruz. Proje gelişmeye açık, algoritmaları yardımıyla gittikçe baş döndürücü değişik bölgelere de istikbaline inanıyorum." dedi.

Öğrencileri plan hazırlamaya heveslendirme ettiklerini ve plan takımları oluşturduklarını tabir fail Erdoğan, siber güvenlik, insansız iklim araçları, kodlama, robotik az daha mevzularda öğrencileri eğittiklerini, bu sene de 92 öğrencinin TEKNOFEST düşüncesince başvurma ettiğini belirtti.

İsmail Konak'ın babası önder İbrahim Konak da oğlunun küçüklüğünden bu yana teknolojiye ve bilime dikkat duyduğunu, kendilerinin de bu mevzuda ona iane ettiğini aktardı.

Okulun ortak plan okulu olmasından çevre oğluna iri medet sağladığını dile getiren Konak, "Öğrencilerini önemseyen ortak hoca ekibi var. Atölyeleri bizim fon edemeyeceğimiz güzellikte ortak atölye. Okul idaresi özellikle başöğretmen Mehmet Türkmen kazanmak az daha baş döndürücü ilgilendiler." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?