Politika

TBMM Başkanı Şentop'tan Ramazan Bayramı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Salgın sınırlamalarının hayatımızı sırf ayrılma etmeye başladığı şimdilerde küçüklerimiz ve büyüklerimizle baş başa olmaya doyacağımız şenlik kırcı nezdinde kıvanç bizi bekliyor inşallah" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop'tan Ramazan Bayramı mesajı
01-05-2022 13:22
TBMM

Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı zımnında yayımladığı mesajda, tapınma ve rahmet ve saygıyla orucun hikmetinin algı edildiği, sabır, şükür ve paylaşma duygularının dip biçimde yaşandığı ramazan ayını tamamlayarak, bayramın neşesine ve sevincine erişildiğini belirtti.

Mesajında, "Yurt içre ve iklim haricinde canlı etraflı milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı canı içtenlikle kutluyorum." ifadesine arazi sağlayan Şentop, şunları kaydetti:

"Kalplerimizi güzelleştiren, ruhlarımızı incelten, bizleri ortak kat elan el birliği hisleriyle kenetleyen ramazan ayının hürmet ikliminin, etraflı dünyamıza bilgili olmasını dilek ediyorum. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, zarafetin ve inceliğin günleri bulunan bu dobra bayramın, etraflı dünyamıza artağanlık ve mevki getirmesini Cenabıhak'tan yakarma ediyorum.

Bayramlar, aramızdaki muhabbeti artırmanın yanında, bütünlük içre olma şuurunun pekiştiği ve içtimai yaşamın tazelendiği, sulh rüzgarlarının içimize dolduğu günlerdir. Dargınların kucaklaştığı, küçüklerin büyüklere hürmet ve büyüklerin ufaklıklara yârenlik gösterdiği, düşmanlık duygularının edep edilmiş bulunduğu zamanlardır. Hastaların ziyaretle, küçüklerin hediyelerle gönüllerinin alındığı, uslu zevklerin anane olup nesillere aktarıldığı şenlik komple şölenlerdir. Tebessümün ve selamın kimsesizlere, yetimlere, yalnızlara eriştiği günlerdir."

Bayramların, özünde mevcud tinsel edep derinliğinin mihman ülfet ve hoşgörüye bap aralamasına araştırma görevlisi bulunduğu eyyam namına sayma edilmesinin gereğine etraflı kalbiyle inandığını vurgulayan Şentop, şu biçimde bitmeme etti:

"Çocuklarımıza neşe, meserret ve rüya komple yarınlar, büyüklerimize hayat ve esenlik lafımız var.

Salgın sınırlamalarının hayatımızı sırf vazgeçme etmeye başladığı şimdilerde küçüklerimiz ve büyüklerimizle beraberce olmaya doyacağımız şenlik komple ortak mutluluk bizi bekliyor inşallah. Sevinç ve neşenizin ülfet ve muhabbetle fazla olması temennisiyle, Ramazan Bayramı'nızı gine kutlama ediyor, bu uğurlu günlerin ailenize, milletimize, İslam alemine ve etraflı insanlığa gösteriş ve mevki getirmesini dilek ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?