Gündem

Tatile çıkacaklara sahte internet sayfası uyarısı

Muğla'nın flaş gezim kentlerinden Marmaris'te, Ramazan Bayramı evveliyat evcil misafirlerini ikram etmek düşüncesince hazırlıklar sürüyor. Turizmciler genel ağ üstünden dinlence rezervasyonlarını yaptırmak isteyenleri sahte siteler düşüncesince uyarırken, sahte sitelerdeki al?

Tatile çıkacaklara sahte internet sayfası uyarısı
27-04-2022 14:32
Vatandaşların ilkin içtimai medyadaki yüklü reklam ve promosyonlara uyanıklık etmesi icap ettiğini hatırlatan Güney Ege Turistik Otel işletmecileri Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, "Öncelikle nihai tüketicilerin uyanıklık etmesi müstelzim en esas husus içtimai iletişim araçları üstünden gördükleri yüklü reklamlar, promosyonlardır. Böyle birlikte özendirme görüldüğü saat yazan telefon numarasını aracısız arayarak ayırtma gerçekleştirmek adına otelin resmi internet sayfasına girip bu numaranın akla yatkın olup bulunmadığı arama edilmelidir. Ayrıca cep telefonlarına veya eğik adreslerine mevrut sahte promosyonlara da uyanıklık edilmelidir" dedi.

Turistik Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, "Sahte otel siteleri ve sahte yolculuk acenteleri siteleri ilkin şetaret dönemlerinde enikonu artıyor. Biz vatandaşların TURSAB adına uyarılarımızı yapıyoruz. Bu mevzuyla ek aşırı uyanıklık etmeleri gerekiyor. Çünkü şu evreye derece nice vatandaşımız maatteessüf sahte siteler yüzünden dolandırıldı. Vatandaşlar bu mevzularda enikonu tetik olmalı ve ilk önce oradaki oteli aramaları gerekiyor. Gerçekten bu otele rezervasyonları mamul mı yapılmamış mı onu öğrenmeleri gerekiyor. Ayrıca birtakım siteler de TURSAB logosunu ve birtakım acentelerin logosunu detayları yapılmaksızın kullanabiliyorlar. O sebeple o logoda tamlanan acenteyi arayıp hakkıyla bu sitenin o acenteye ilgilendiren mi değil mi bulunduğunu öğrenmeleri gerekiyor" niteleyerek konuştu.

Bazı şikayetleri güvenlik birimlerine de bildirdiklerini tamlayan Esin, "Sahte siteler ile ek güvenlik güçlerimizin enformatik bölümleri hararetli düzen birlikte düzentileme içerisindeyiz. Bizlere mevrut şikayetleri de kendilerine ilettiğimiz oluyor. Tespit ettikleri siteleri kapatıyorlar ve nereden açılmış, ki açmış kabilinden bilgilerine de ulaşılıyor. Tespit edilen şahıslar ağırbaşlı müeyyide ve cezalara çarptırılıyor" ifadelerini kullandı.

Turizmciler dinlence düşüncesince ayırtma yaptırmak talip vatandaşları hemen aşina ve inanılır sitelerden alım satım yapmaları dair uyarıp, kesinlikle dinlence zamanı düşüncesince toprak ayırtılan oteli arayarak mukteza araştırmaları yapılması ve sahtekarlara dirlik tetik olmaları anlamında uyarılarda bulunuyor.

Güldemet Kızıl

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?