Asayiş

Tarihi surlardan dökülen taşlar için alınan önlem kazaya davetiye çıkardı

İstanbul Fatih'te zamanı surlardan kopan parçaların yola düşmesi zımnında meydana getirilen güçlü set, Ulubatlı otobüs durağını kullanan yurttaşlar için ziyan oluşturuyordu. Demir setin kapattığı duraktan, piyon yolu namevcut caddeye çıkan dinç birlikte avrat için kaldır?

Tarihi surlardan dökülen taşlar için alınan önlem kazaya davetiye çıkardı
12-11-2021 10:49

2020 yılının Haziran ayında Ulubatlı otobüs durağının gerisinde mevcut zamanı surlardan kopan parçalar Sulukule Caddesi'ne düşmüştü. Daha evvel surlardan kopan parçalar zımnında bire birlikte noktada nice defa kaza meydana gelmişti.

Kazaya davetiye çıkartıyordu

Yaşanan kazaların arkası sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri zamanı surların etrafını kuvvetli sekil ile kapattı. Demir set, yolun birlikte yönünü engelleme ederken Ulubatlı otobüs durağının da önünü kapattı. Durakta nazil yolcular, piyade yolu ve gidiş geliş ışıkları olmamasından çevre ilerleyiş halindeki vasıtaların arasından hakkında kaldırıma devredilmek mecburiyetinde kaldı. Bu gidiş da anbean kazaya davetiye çıkartıyordu. Korkulan kaza da sabahleyin saatlerinde meydana geldi.

Genç hanıma araba çarptı

Kaza, Ulubatlı otobüs durağı uğrunda sayaç 08.00 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre, 20 yaştaki Dilan Türkoğlu otobüsten indikten sonradan yolun karşısına devredilmek istedi. 2 otobüsün arasından sabık Türkoğlu, hakkında şeritten mevrut 53 CL 440 plakalı Mercedes bellik arabası görmedi. Türkoğlu aracın namına çarpması kararı yere düşerek yaralandı. Olay adına mevrut ambulansla hastaneye kaldırılan Türkoğlu'nun esenlik durumunun dobra bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri ise kazayla ilişik emek vermek başlattı.

“Buradan sabık esenlik görevlisi başına tampon yaptı”

Kaza anını özetleyen Yıldırım Coşkun, “Hanımefendi otobüsten indi. Arkasından apayrı birlikte otobüs ulaşınca aradan çıktı. Beyefendi de aracıyla tepeden gelmiş olarak çarptı. Yaralının belleği yerindeydi. Bilinci yerindeydi. Buradan sabık esenlik görevlisi başına tampon yaptı. Kafası kanıyordu. Otobüsten indi, karşıya geçiyordu” dedi.

Caner Sönmez - İsmet Aktaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?