Dünya

Taliban Sözcüsü Mücahit: 'Taliban yönetimi resmi olarak tanınmalı'

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Amerika ilkin edinmek kabil evren ülkelerinin Taliban yönetimini resmi olarak tanıması icap ettiğini belirterek, ABD'ye Kabil'deki büyükelçiliğini baştan açması düşüncesince çağrıda bulundu.

Taliban Sözcüsü Mücahit: 'Taliban yönetimi resmi olarak tanınmalı'
30-10-2021 22:34

Taliban Sözcüsü ve iare hükümetin Kültür Bakan Yardımcı Vekili Zabihullah Mücahit, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hükümet Basın Merkezi'nde matbuat toplantısı düzenledi. Basın toplantısında mütekellim Mücahit hükümetin, avlu şartlarının düzelmesi, tehlikesiz birlikte düzlem oluşturulması ve arsıulusal diplomatik ilişkilerin sağlanması düşüncesince geceli gündüzlü demeden güç gider ettiklerini anlatım etti.

Şu an arsıulusal maşer ile değini biçiminde olup ilişkilerin tekrardan sağlanması icap ettiğini tamlayan Mücahit, kaza ve kasabalar da karışma kazanmak neredeyse iklim genelinde güvenliğin sağlanması mevzusuna da değindi. Mücahit ayrıca, işsizliğe çıkar yol bulunması ve sanayiciye dayanaklık etmek olunmasının önemini vurgulayarak yatırımların artmasına müteveccih planlama yapıldığını söyledi.
Taliban hükümetinin resmi olarak tanınması düşüncesince kimi ülkelerle görüşüldüğünü tamlayan Mücahit, "ABD ilkin kazanmak neredeyse evren devletleri Taliban'ı resmi olarak tanımalı zira Taliban yönetim olarak resmi tanınma düşüncesince lazım şartları namına getirdi” dedi.

Komşu devletler ilkin kazanmak neredeyse NATO ülkeleriyle görüşmeler yapıldığını tamlayan Mücahit, evren kamuoyuna Taliban hükumetinin tanınmasına müteveccih eksiksiz kriterlere uyulduğunu ayrıca Taliban'ın tek iklim düşüncesince yıldırma oluşturmadığını anlatım etti. Mücahit, Afganistan topraklarında rastgele birlikte yıldırı örgütünün barınamayacağını da dile getirdi. Mücahit, Taliban yönetiminin resmi olarak tanınmasının Afganistan halkının natürel hakkı bulunduğunu vurguladı. ABD'ye Kabil'deki büyükelçiliğinin baştan açılması çağrısında mevcut Mücahit, "ABD ilkin kazanmak neredeyse tamamı evren ile diplomatik ilişkilerimizi yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Gazetecilerden mevrut soruları da cevap veren Mücahit, Türkmenistan'ın önerisiyle TAPI natürel taş yağı lambası lambası projesinin tekrardan ele alınacağı, Çin Demiryolu Projesi, mobilyasız sonuç ve zafran ticareti kabil bitişik ülkelerle yapılması planlanan kimi ticari anlaşmalardan bahsetti. En baş döndürücü alçalma edilen avrat hakları mevzusuna da yer veren Mücahit, bayanların eğitimi ve düzentileme şartları dair ehemmiyetli adımlar atıldığını söyledi.

Abdul Haq Saljuq
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?