Asayiş

Taksim’de çalışanı tarafından soyulan döviz bürosunun müdürü konuştu

Taksim'de çalışanı tarafından soyulan döviz firmasının müdürü konuştu. Çalışanı 3 ay ilk işe aldıklarını ve içerisine bulutlanmış birisi bulunduğu düşüncesince kendisinden tek şüphelenmediklerini kail yetkili, 3 milyon TL'ye andıran dövizle kaçan emektar personeller

Taksim’de çalışanı tarafından soyulan döviz bürosunun müdürü konuştu
19-11-2021 15:29

Taksim'de 11 Kasım haset sabahleyin saatlerinde meydana mevrut olayda, Serkan O. 3 aydır çalışmış olduğu döviz bürosunun kasasından 3 milyon TL mesabesinde dövizi çalarak kayıplara karışmış, olayın arkası sıra şirket yetkilileri polise tedricen ihbarda bulunmuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri suç duyurusu alır almaz şahsı belirlemek düşüncesince emek vermek başlattı. Serkan O.'nun yakalanması düşüncesince icraat sürerken, döviz firmasının müdürü bu suçları etkin insanların hâlâ ciddi cezalar alması icap ettiğini söyledi.

“İçine bulutlanmış biriydi, şüphelenmemiştik”

Serkan O.'yu işe almadan önceki araştırdıklarını fakat rastgele müşterek düğümlü bir hale rastlamadıklarını kail şirket müdürü Ahmet Ataseven, “Arkadaş, bizde 3 ay önceki çalışmaya başladı. İşe almadan araştırmıştık. GBT'sine bakıldı, savcılıktan sorgusuna, sabıka kaydına bakıldı ve rastgele müşterek töhmet kaydına rastlanmamıştı. Bu arkadaşı bu halde işe aldık. 3 ay süresince bizi şüphelendiren müşterek hareketi olmamıştı. Arkadaşlarıyla da konuştuk, zat halinde, içerisine kapanık, aşkın konuşmayan birisi bulunduğunu söylediler. Olay günü, şubeye öbür arkadaşlarından gayrisıhhi zaman er geliyor ve anahtarla kapıyı açıp, kepengi indirip aşağıya iniyor. Daha sonradan buraya gelip kasayı açıyor ve 3 milyon TL civarındaki dövizi alıp gidiyor. Biz vaziyeti kayıtları inceleyince ayırt ettik. O dost dövizleri aldıktan sonradan kepengi kapatıp yeniden gidiyor. Diğer ihvan 10 bugün sonradan şubeye geldiklerinde namına ulaşamıyorlar ve bizi arayıp bilgelik verdi. Kamera kayıtlarına baktığımızda arkadaşın açık müşterek halde buraya geldiğini, paraları poşete koyup, yeniden kepengi kapatıp gittiğini gördük” dedi.

“İki baklava arakçı ciddi ukubet alıyor, böyleleri ise huzurlu dolaşıyor”

Bu ve benzeri suçları işleyenlerin lüzumlu cezaları almadığını düşündüğünü anlatım fail Ataseven, “Böyle hadisat hâlâ önceki de başımıza geldi. Bu ülkedeki doğruluk sisteminin boşluğundan konuşmak istiyorum. Bir insanoğlu bu vakası gerçekleştirdikten sonradan sağda solda şen sakin yeniden işe başlayabilirler. Çünkü bu durumun ciddi müşterek suçu, yaptırımı yok. Bu ülkede dü adet baklava arakçı bebek ciddi taksirat kapsamında cezai muamele görüyor güçlükle bu işlerde hakeza müşterek gestalt yok. Ricamız, bunların ciddi ukubet kapsamına girmeleri, iri cezalar almalarıdır. Emniyetteki ihvan sağlıklı olsunlar bu havada, bu soğukta sahada koşturuyorlar, çalışıyorlar, araştırıyorlar güçlükle şu anne denli müşterek kanıt yok. Bu işlerde ciddi cezalar gelirse artık hakeza şeyler yaşanmayacaktır sanarak düşünüyorum. Bu ukubet boşluğunda insanoğlu bunu huzurlu yapabiliyor ve hâlâ sonradan apayrı yerlerde çalışabiliyor, nede olsa ukubet bulunmayan müşterek bilinçlilik bulunmayan niteleyerek hayatlarına bitmeme edebiliyorlar. Ülkemizdeki bu hırsızlık, bu tutkun olaylarının az buçuk hâlâ ciddi taksirat kapsamına girmesini dileyiş ediyoruz. Bu insanların elini kolunu sallayarak sağda solda dolaşmalarını istemiyoruz. Bizim canımız yandı, başkasının canı yansın istemiyoruz" sanarak konuştu.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

İLGİLİ HABER
Çalıştığı döviz bürosunu hakeza soydu: 3 milyon teklik mesabesinde döviz çaldı Çalıştığı döviz bürosunu hakeza soydu: 3 milyon teklik mesabesinde döviz çaldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?