Asayiş

Taksicinin dikkati Business Class'ta uçacak kalpazanı yakalattı

Almanya'ya kıymetlendirmek düşüncesince İstanbul Havalimanı'na taksiyle mevrut dolandırıcı, ödemeyi gerçek olmayan dolarla yapınca yakayı ele verdi. Sahte dolarla Business Class bilet alıp ve tamamı ödemelerini de gerçek olmayan dolarla özne kalpazanın taksiyle havalimanına gel

Taksicinin dikkati Business Class'ta uçacak kalpazanı yakalattı
13-01-2022 20:04

Edinilen bilgiye göre, Almanya'ya kıymetlendirmek düşüncesince taksiyle İstanbul Havalimanı'na mevrut Murat K., göçüm ödemesini gerçek olmayan dolarla yaptı. Murat K. valizlerini haiz görevliye de ödemeyi gerçek olmayan dolarla yaptı. Daha sonraları bilet kabul etmek düşüncesince THY bilet adanmış ofisine revan Murat K. burada da gerçek olmayan dolarla Business Class bilet aldı. Taksici, Murat K.'dan almış bulunduğu doların gerçek olmayan olabildiği şüphesi ilişkin vaziyeti İstanbul Havalimanı Emniyet Şube ekiplerine bildirdi. Yapılan araştırmada Murat K.'nın göçüm haricinde bagajı haiz görevliye ve Busines Class bilet almış bulunduğu adanmış ofisine de ödemeyi gerçek olmayan dolarla icra ettiği belirleme edildi. Taksicinin şikayetinin arkası sıra Murat K. İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

Üzerinden gerçek olmayan 2 bin 700 dolar çıktı

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube ekiplerinin meşhut cürüm yakaladığı Murat K.'nın üstünden gerçek olmayan 2 bin 700 dolar çıktı. Gözaltına tahsil edilen Murat K, ifadesinin alınmasının arkası sıra atıf edilmiş bulunduğu yasakçı mahkemeye adli arama şartı ile başıboş bırakıldı. Murat K.'nın parada sahtecilikten 8 zeval dosyası ile baş başa motor hırsızlığında da zeval kaydının bulunduğu belirleme edildi.

Tuncer Cengiz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?