Asayiş

Sürünme numarasıyla dilenen şahıs zabıtadan kaçamadı

Gaziantep'te sürünerek şahısların duygularını sömüren dilenci, zabıta ekiplerini karşısında görür görmez ayaklandı. Ayaklarının üstünde yürüyebilen dilenci, açıklanmış edildiğini anlar anlamaz ise intihar edeceğini söyleyerek ekiplerden kurtulmaya çalıştı.

Sürünme numarasıyla dilenen şahıs zabıtadan kaçamadı
05-01-2022 14:38

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dilencilerin koyu yol uğrağı noktayı bulunan Gaziler ve Hürriyet caddelerinde tebdili elbise geda operasyonu düzenledi.

Sivil temiz zabıta ekipleri, ortak dilencinin sürünerek şahısların duygularını sömürdüğünü ve mal topladığını ayırt etti. Bir müddet strateji ettikleri dilencinin yürümesine ortak engeli bulunmadığını belirleyen ekipler, çabucak şahsın etrafını sardı. Dilenciden ayağa kalkmasını talip zabıta ekiplerinin bu talebi ilişkin şahıs ayağa kalkarak elindeki bastonun da sebebiyle çabuk adımlarla yürümeye başladı. Zabıtaların şaşkınlığından yararlanma ederek kaçmaya etkin ve bu girişimi liyakatsiz bulunan dilenci, mukteza muamele ve cezaların yapılması düşüncesince zabıta karakoluna gitmek istendi. Ekipler nezaretinde yolun karşısına geçirilmek düşüncesince yukarı geçide çıkarılan geda burada sahtekarlığının el telefonu ile görüntülendiğini ve foyasının ortaya çıktığını ayırt edince intihar edeceğini söyleyerek, yukarı geçidin sert korkuluklarına çıkmaya çalıştı. Zabıta ekiplerinin müdahalesi ile bu girişimi ve şovu liyakatsiz bulunan dilenci, karakola götürüldü.

İsminin B.D. bulunduğu belirlenen dilencinin cebinden 80 TL çıkarken, şahsa takımlar çeşidinden 277 TL mal cezası uygulama edildi.

 

İLGİLİ HABER
Zabıtadan geda operasyonu: 96 isim meşhut suç yakalandı Zabıtadan geda operasyonu: 96 isim meşhut suç yakalandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?