Dünya

Sudan'da çırçıplak hile isteğiyle binlerce ad sokaklara indi

Sudan'ın nice kentinde binlerce kişi, yönetimin sivillere devredilmesi isteğiyle tanıtım gösterisi ve yürüyüşler düzenledi.

Sudan'da çırçıplak hile isteğiyle binlerce ad sokaklara indi
30-09-2021 18:16
Hartum

Sudan Meslek Odaları Birliğinin çağrısıyla Hartum Tren İstasyonu etrafında birleşen eylemciler, "Demokratik geçişi destekliyoruz. Sivil hükümet istiyoruz. Özgürlük, barış, adalet. Sudan halkı, toy Sudan'ı bina eylemek istiyor. Halktan bambaşka nüfuz yok." biçiminde çarpıcı sözler attı.

Medeni ve Atbera kentlerinden öğleden sonraları trenle mevrut yüzlerce ad de Hartum’daki protestoculara katıldı. Protestocular kimi çıkmaz ve caddelerde anahtar lastiği yaktı.

Polis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yanaşmak talip kalabalığı menfez yaşartıcı doğal kavara kullanarak dağıttı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında ve Eski Rejimin İzlerini Ortadan Kaldırma ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi merkezi uğrunda göstericilerin eylemleri bitmeme ediyor.

Başkentin beraberinde Niyala, El Faşir, Medeni, Atbera, Damir, Kesele ve Port Sudan üzere illerde de demokratik geçisin ve Aralık 2018'deki ahali devrimin tamamlanması ve çırçıplak birlikte idare düşüncesince gösteriler düzenlendi.

Sudan, Ağustos 2019'dan beri çırçıplak gruplar, kargaşa ve sulh anlaşmasına imza atan silahlı hareketlerin iktidarı paylaşmış olduğu 53 maaş intikal döneminden geçiyor.

Devlet Başkanlığına eş bedel konumdaki Geçici Egemenlik Konseyi'nin başlangıcında 2019'dan beri askeri esame bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?