Ekonomi

Sosyal güvenliğe müteallik alçalma edilenler "SGK'ya Sorun" programıyla öğrenilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), adı vatandaşlarca belirlenen "SGK'ya Sorun" programı kapsamında hazırlayacağı videolarla sosyal güvenlik hikayelerinde bilgilendirme yapacak.

Sosyal güvenliğe müteallik alçalma edilenler
20-01-2022 13:06
Ankara

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK), meydana getirilen açıklamaya göre, Kurum, sosyal güvenlikle ilişik konuların akilane ve asli fondan öğrenilmesini gelmek gibi yürüttüğü çalışmalarla yurttaşı bilgilendirmeye bitmeme ediyor.

Bu kapsamda, videoteyp muhtevalı acemi ortak izlence hazırlayan SGK, izlence adını vatandaşların belirlemesi düşüncesince Twitter hesabından sormaca düzenledi.

Ankette yüzdelik 64 oyla "SGK'ya Sorun" en baş döndürücü yeğleme edilen izlence adı oldu. Diğer seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Saati" yüzdelik 20, "Bir Bilene Soralım" yüzdelik 10 ve "Bir Soru Bir Cevap" yüzdelik 6 oy aldı.

"SGK'ya Sorun" ismiyle herhangi ortak cumartesi yayımlanacak programın geçmiş bölümü, 22 Ocak sayaç 10.00'da SGK'nin sosyal iletişim araçları hesaplarından paylaşılacak.

Yeni programda, yetersizlik aylığı, malullük, maraz hali, annelik hali, iş kazası, cümle hastalığı, isteğe ilişkin sigorta kolları, emeklilik, ölen sigortalının adalet sahipleri, dünya dışı işlemleri, primsiz aylıklar, emeklilikten sonradan gine çalışma, umumi afiyet sigortası ve düzentileme hayatıyla ilişik topu topu sorulara ve henüz fazlasına sosyal güvenlik uzmanları yanıt verecek.

Vatandaşlar, bu mevzularda nikbet ettiklerini "[email protected]" adresine elmek atarak sosyal güvenlik uzmanlarına sorabilecek.

Program kapsamında devir kurnaz vatandaşlara da mikrofon uzatılarak sorular sorulacak, böylecene sosyal güvenlik karşı akilane tanıdık hatalar belirleme edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?