Dünya

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, Başbakan Roble'yi açığa aldı

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Fermacu, Başbakan Muhammed Hüseyin Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Abas Amin Ali'yi, "yolsuzluk" ve "kamu malını kötüye kullanma" suçlamasıyla açığa aldı.

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, Başbakan Roble'yi açığa aldı
27-12-2021 10:19
İstanbul

Somali Cumhurbaşkanlığı ofisinden meydana getirilen açıklamada, "Başbakan (Muhammed Hüseyin Roble), amme mallarının kötüye kullanımına değgin bitmeme fail anket tamamlanmadan 26 Aralık'ta acemi ortak defans bakanı atadı. Başbakanın fariza ve yetkileri, anket sürecince askıya alındı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Fermacu'nun, Başbakan Roble ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali'yi, "yolsuzluk" ve "kamu malını kötüye kullanma" suçlamasıyla açığa almış olduğu duyuruldu.

Fermacu, Roble'yi ülkeyi yönetememekle suçlarken, Başbakan ise Cumhurbaşkanı'nın seçimleri isteyerek namına ertelediğini savunuyor.

Somali'de karşı cumhur reisi adayları, ülkede geçindiren sedir seçimlerinin şeffaflıktan mahrum bulunduğunu belirterek, 1 Aralık'ta boykot sonucu aldıklarını duyurmuştu.

Seçim takvimindeki tehirsiz çevre kuvvet olaylarının görüldüğü ülkede, süreci Başbakan ​Roble'nin devralmasıyla gerilim sakıt fakat Roble ve Cumhurbaşkanı Fermacu ortada izin tartışmaları başlamıştı.

Halk Meclisi seçimleri, 16 Kasım'da başlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?