Gündem

Sokak hayvanları için kedi ve köpek evleri tasarlandı

Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte: Çevremize Kedi & Köpek Evleri Tasarlayalım!” başlıklı toplumsal vebal projesi ile hayvanların korunma ihtiyacına uyanıklık döşemek talip darülfünun öğrencileri, kedi ve köpek evleri tasarladı.

Sokak hayvanları için kedi ve köpek evleri tasarlandı
30-12-2021 16:23

Yaşadıkları yakınlarda gördükleri kedi ve köpek evlerinin durumlarını kesinlikle hâlâ güzel bir hale getirebilecekleri fikrinden ilerleyici darülfünun öğrencileri görülmemiş dizaynlar yaptı. Çevre şartlarını, kedi ve köpek makul şartlarını delik uğrunda bulundurarak meydana getirilen tasarımların, bulunmuş olduğu bağlamın fiziki şartlarına uygun, çevreye dokunca vermeyecek malzemelerden üretilmesi planlanıyor.

Çevre şartlarına dayanabilen abla kapları tasarlandı
Proje süreci için bilgelik sağlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, “Yaşam alanlarımızın etrafında mevcut aut etkenlerden dokunca gören abla kaplarının yahut abla kabı işlevince geçer malzemelerin hesabına mahal şartlarına dayanabilen ve fonksiyonel abla kapları dizaynı ile dostlarımızın kayıt ve meşrubat gereksinimlerini karşılamalarını kolaylaştırmak ve dirim alanlarımızda buna özen döşemek istedik” sanarak konuştu.
‘İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı' ve ‘İç Mimarlık' Bölümü öğrencilerinin toprak almış olduğu projenin yürütücülüğü ise Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel, Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Tuğçe Öztürk, Arş. Gör. Merve Karadaban ve Arş. Gör. Eliz Mutlu gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?