Gündem

Sivas’ta Eskimo usulü balık avı

Sivas'ta oyun balıkçıları dondurucu soğuklara aldırış etmeden Kızılırmak'a akış etti, Eskimo usulü ile balık avı ilgi çekti.

Sivas’ta Eskimo usulü balık avı
31-01-2022 16:18

Sibirya soğuklarının yaşandığı Sivas'ta kutupları aratmayan sahneler ortaya çıktı. Sivas'taki düzen balıkçıları dondurucu soğuklara aldırış etmeden Kızılırmak'a atak etti. Sıfırın altında 15 dereceye vasıl soğuklara karşın Kızılırmak kenarı balıkçılarla doldu taştı. Kimileri düzen ile avlanırken kimileri de dededen kalma Eskimo usulleri ile avlandı. Tarihi kesmik güreşçi köprüsü civarlarında avlanan balıkçılar geçmiş ırmağın yüzeyindeki buz tabakasını teber ile kırdı. Kırılar yerden su dalgalandırılarak kaçırılan balıklar bin sene öncede geçer enteresan birlikte düzenekle yakalandı.

Balık avlamanın verdiği keyfin dondurucu soğuğun önüne geçtiğini tamlayan Furkan Peker, iklim koşulları ne olursa olsun haftada dü kat balık avına çıktığını belirterek, “Genelde haftada birkaç kere bunu tekrarlıyoruz. Şuanda doğrusu balık sezonu bulunduğu düşüncesince aralık esna arkadaşlarımızla gelip balık tutuyoruz. Balık işi az buçuk leziz birlikte iş bulunduğu düşüncesince dargın katı etkilemiyor. Akşama kalmadan tuttuğumuzu alıp gideceğiz” dedi.

Bin salname sistem ile avlandılar
Kızılırmak kenarında Eskimo usulleri ile avlanan Sadık Çetin de basmator adı maruz en emektar balık destekleme araçlarından bir tanesini kullandıklarını söyledi. Çetin, “Kıyı yandan balıkları kovalıyoruz buradan toru havaya akıllıca kaldırıyoruz. Bu halde avlanıyoruz. Bu uğraşı bulunduğu düşüncesince dargın baş döndürücü başağrısı olmuyor” dedi.

İLGİLİ VİDEO
Sivasta Eskimo usulü balık avıSivas’ta Eskimo usulü balık avı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?