Ekonomi

Sivas'ta 9 ürün düşüncesince coğrafi ayraç vesikası başvurusu yapıldı

Sivas'ta Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) 9 ürün düşüncesince coğrafi ayraç tescil vesikası başvurusunda bulunuldu.

Sivas'ta 9 ürün düşüncesince coğrafi ayraç vesikası başvurusu yapıldı
07-10-2021 16:35
Sivas

Valilikten meydana getirilen açıklamaya göre, Koyulhisar domatesinin tescillenmesiyle Sivas'ın TÜRKPATENT'ten coğrafi ayraç tescil vesikası düzlük ürün sayısı 14'e yükseldi.

İlk adına Sivas Belediyesinin girişimleri ile 1997 senesinde Sivas el halısının tescil edilmesinin ardından, bu sene da Koyulhisar Ziraat Odasının girişimleri ile Koyulhisar domatesinin tescili sağlandı.

Bu devir aralığında türlü kurumların girişimleri ile "Yenihan bebekleri, Divriği pilavı, Sivas pezik turşusu, Ulaş hoşur pidesi, Ulaş altın varak döneri, Şarkışla kilimi, Sivas bıçağı, Sivas katmeri, Gemerek gilaburusu, Sivas köftesi, Kangal Balıklı Kaplıcası ve Kangal koyununun" tescili yapıldı.

9 ürün tescil yolunda

Sivas'ta kaymakamlıklar belediyeler ve türlü odalar kabilinden "Gürün dut pekmezi, Sivas madımak yemeği (Sivas madımağı), Sivas pastırması, Sivas peskütan çorbası, Suşehri fırın kurusu, Suşehri mobilyasız fasulyesi, Zara balı, Zara bebekleri, Zara sac ekmeği" düşüncesince coğrafi ayraç tescil vesikası başvurusu yapıldı.

Bu mamüllerin de tescil edilmesi ile Sivas'ın TÜRKPATENT kabilinden tescil edilen ürün sayısının 23'e yükseleceği tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?