Asayiş

Şişli’de ilginç görüntü: Bina inşaatı 40 yıllık apartmana dayandı

Şişli'de inşaatı bitmeme fail müşterek çatı bitişiğindeki apartmana denli dayandı. İnşaat, apartmanın yan cephesini ağız ağıza kapatırken, probleminin 40 yıl ilk meydana getirilen 1 metrelik yer işgalinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Şişli’de ilginç görüntü: Bina inşaatı 40 yıllık apartmana dayandı
07-10-2021 14:16

Şişli Feriköy Mahallesi Gediz Sokak'ta 40 yıl evvel meydana getirilen yanında apartmanın yan cephesi, bitişiğinde yapımı bitmeme fail çatı çeşidinden ağız ağıza kapatıldı. Apartman ile inşaat halindeki çatı arasındaki mesafenin santimetrelerle ölçülebildiği görülürken, pencerelerinden hariç baktıklarında betondan ayrıksı yanında obje görmediklerini kail apartman sakinlerinin bu vaziyetten akıbet adım erinçsiz oldukları öğrenildi.

Sorunun sebebi 1 metrelik yer işgali çıktı

İki çatı arasındaki probleminin kaynağının ise seneler öncesine, 40 yıllık yapının yapıldığı yıllara dayandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, 40 yıl evvel binayı gümrüksüz yerine karşıcı yüklenici o çevrim gereksiz bulunan yan parselin 1 metrelik bölgesini obstrüksiyon etti. 2018 senesinde apartmanın tarafındaki arsaya çatı inşa edilmeye başlandı. Temelin atılıp, katların yapılmasıyla baş başa bina, tarafındaki apartmana dayandı ve ortaya eşine az rastlanır yanında gidiş çıktı. O dönemden bugüne inşaat halindeki çatı ile apartman ortada mesail yaşanmaya başladı.

Belediyeden izah geldi

Konu ile ilgilendiren tartışmalar sürerken Şişli Belediyesinden izah geldi. Belediyeden meydana getirilen açıklamada, “Söz konusu yerde yapılmakta bulunan inşaatın 31.12.2018 tarih, 18/2-24 önemli acemi kuruluş ruhsatı bulunmaktadır. Bitişik parseldeki bulunan yapının ruhsatsız bulunduğu ve acemi inşaatın yapıldığı parsele tecavüzlü yerine yapıldığı anlaşılmıştır. Bu sebeple 71 parseldeki inşaat Encümen sonucu ile özlük parseline tecavüzlü bölümü yan parsel (mevcut yapının bulunduğu parsel) lehine vazgeçme etmiştir" denildi.

“Güzel yanında görüntü değil”

Mahalle sakinlerinden Hatice Bodur, “30-40 yıllık komşumuz, inşaat yapılmış oldu ve camları kapandı. Kim haklı, ki nahak yere bilmiyorum. Güzel yanında görüntü değil, çirkin yanında görüntü. Böyle yanında vaziyette ikamet etmek istemezdim, akla yatkın ve kabadayı yanında obje değil. Belki muhik olabilirler ancak dobra yanında obje değil” dedi.

“Hava kabul etmek düşüncesince yanında açıklık bırakılmalıydı”

Binada canlı Hüseyin Arslan'ın ağabeyi İbrahim Arslan, “İkisi de anlaşıp ara sıra açıklık bırakabilirlerdi. En azından iklim kabul etmek düşüncesince hakeza yanında boşluğun olması gerekirdi ancak olmadı. Neden olmadığını bilmiyorum. Görüntü yerine yapının ağız ağıza kapandığını söyleyebilirim. Yıkılıp baştan yapılması lazım. Anlaşıp anlaşma yapılacaktı sanırım ancak olmadı ve onlar da kapattı. Az da olsa yanında açıklık bırakılmalıydı” sanarak konuştu.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?