Yaşam

Şırnaklı okul müdürü gitarıyla karye köylük yer gezip öğrencilere musiki dinletisi sunuyor

Şırnak'ın Uludere kazasının Dağdibi köyünde, yetkilendirilmiş bulunduğu okulda direktörlük eden Hakkı Sak, öğrencileri bahtiyar buyurmak düşüncesince karye köylük yer gezip musiki dinletileri sunuyor.

Şırnaklı okul müdürü gitarıyla karye köylük yer gezip öğrencilere musiki dinletisi sunuyor
24-11-2021 12:19
Şırnak

13 sene evvela izinli bulunduğu Dağdibi İlkokulu/Ortaokulunda 2 senedir direktörlük önleyen derslik öğretmeni 28 yaşındaki Hakkı Sak, etrafında müziğe bulunan isteği ile tanınıyor.

Yanından gitarını kem etmeyen Sak, dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) salgınının öğrenciler üstündeki menfi tesirini azaltmak, onlara maneviyat ve güdeleme getirmek düşüncesince yollara koyuldu.

Bir yılda 19 köyü görüşme fail Sak, 32 okulda öğrencilerle buluştu, onlara gitar çaldı, şarkılar söyledi.

Sak'ın amacı Şırnak'ın kâffesi karye okullarına ulaşmak.

"Amacım gönüllerini ve zihinlerini müzikle ferahlatmak"

Sak, AA muhabirine, müziğe bulunan aşkını karye öğrencilerine etkilemek ve öğrencilere maneviyat vermek, onları motive eylemek düşüncesince ortak senedir meşguliyet verdiğini söyledi.

Okul idareciliğinin birlikte okulun musiki öğretmeni ile öğrencilere gitar, kofa ve melodika derslerimizi de verdiğini tamlayan Sak, okulda Uludere Kaymakamlığı destekleriyle oluşturulan musiki sınıfında çörek ve derslerin kâffesi hızıyla sürdüğünü anlatım etti.

Sak, köylere tedricen öğrencilere gitarıyla musiki dinletisi sunduğunu anlatarak, "Fırsat buldukça karye okullarında öğrencileri eğlendirmeye çalışıyorum. Şimdiye derece 19 karye okulu ve 32 okulda musiki dinletisi gerçekleştirdim. Amacım pandemi dolayısıyla sıkılan öğrencilerin gönüllerini ve zihinlerini müzikle ferahlatmak, onlara enerji olmak, vakitlerini elan matrak bir duruma getirmektir." dedi.

"Gittiğim köylerde öğrencilerin yazdığı şiirleri besteleyip, o hikayeleri toplayıp kitaplaştırmak istiyorum." diyen Sak, köylerdeki musiki dinletilerini içtimai iletişim araçları hesabından paylaştığını, gören okulların musiki dinletisi sunması düşüncesince talepte bulunduğunu aktardı.

Sak, "Onların yüzündeki şenlik herhangi ortak şeye değer. Şırnak'a ilişkin kâffesi köylere ulaşmak, musiki dinletisi arz eylemek istiyorum." ifadesini kullandı.

Yemişli Umut Işığı İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Enes Furkan Sezgin ise Hakkı Sak'ı içtimai medyadan gördüklerini, kişi okullarına da çağırma ettiklerini belirtti.

Sak'ın sunmuş bulunduğu musiki dinletisi ile öğrencilerin başarılı sayaç geçirdiğini özetleyen Sezgin, "Hem kılıç bununla birlikte öğrenciler düşüncesince ayrımlı ve dobra ortak aktiflik oldu. Kendisine aşırı teşekkürname ediyoruz. Bu cins etkinlikler öğrencilerin kaynaşmaları ve salgının tesirini düşürmek namına aşırı güzel. Hakkı hocanın bu farkındalığı oluşturması muallim şekilde bizi gururlandırdı." niteleyerek konuştu.

Öğrenciler mutlu

Yemişli Umut Işığı İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinden Nisanur Sağım geçmiş kez hakeza ortak etkinliğe katılmış bulunduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Hocalarımız bizlere şaşırtı yaptılar. Hakkı sarıklı bizlere gitar çaldı, bu arada liet söyledik. Güzel ortak devir geçirdik." dedi.

Delila Sak da okulda maruz musiki dinletisinden aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatarak, "Hocamız geldi, okulumuzda bizlere gitar çaldı, bu arada parçalar seslendirdik. Çok eğlenceliydi, aşırı bahtiyar olduk. Güzel ortak devir geçirmemize punt bulunduğu düşüncesince namına teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?