Gündem

Sığırcık sürüsü ezan sesi ile mest etti

Yozgat'ta yüzlerce çekirge kuşu kuşunun tün okunduğu tam gökyüzündeki ahenkle dansı, görsel ziyafet oluşturdu.

Sığırcık sürüsü ezan sesi ile mest etti
08-12-2021 14:25
Yozgat'ta gece ezanı saatlerinde gökyüzünde görülmeye başlamış olan yüzlerce çekirge kuşu kuşunun sunturlu müşterek ahenkle sergiledikleri görsel ziyafet izleyenleri mest etti. Akşam ezanı ile beraberce Çapanoğlu Büyük Cami ve Cumhuriyet Meydanı üstünü ev markajcı kuşlar, gökyüzünde senkronize halleriyle dakikalarca raks etti. Kuşların gökyüzünde birbirinden enteresan şekiller oluşturduğu görsel şölen, gece ezanı ezanının bitimine denli sürdü. Vatandaşlar da bu görkemli tanıtım gösterisi bitine denli gözlerini gökyüzünden alamadı.

Kuşların gökyüzünde dansının görülmeye bedel bulunduğunu tamlayan Selma Kolcu, “Kuşların dansı görülmeye değerdi. Ahenkle müşterek birine değmeden hakeza raks etmeleri aşırı hoştu ve şu an onları izliyorum. Gökyüzünde görsel müşterek ziyafet vardı ve aşırı dobra müşterek görüntü” dedi.

Kuşların gökyüzünde adeta havada görsel müşterek ziyafet oluşturduğunu kail Erdoğan Budak ise, “Biz de bu görkemli görüntüyü izliyoruz ve foto çekiyoruz. Kuşların uyum içre ve birbirine değemeden uçmaları ve görsel ziyafet oluşturmaları hakkıyla aşırı dobra fon oluşturuyor. Farklı ayrımlı desenler çiziliyor adeta gökyüzünde. Her yıl şita ayında Yozgat'ta kılıç bunu izliyoruz. Şimdi de izlemeye geldik” biçiminde konuştu.

Bahadır Muhlis Gökgül

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?