Yaşam

Şifa dağıtan eş doktorlar, kırsaldaki evlatları da sanatla buluşturuyor

Batman'da "Gezici Sanat Atölyesi Projesi" kapsamında köyleri görüşme fail gönüllü doktorlar, dezavantajlı çocuklarla ebru ve balçık atölyesi emek harcaması yürütüyor, muhtelif oyunlar oynuyor.

Şifa dağıtan eş doktorlar, kırsaldaki evlatları da sanatla buluşturuyor
27-10-2021 11:55
Batman

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfınca (KAHEV) yaşama geçirilen "Gezici Sanat Atölyesi Projesi" kapsamında, kırsaldaki dezavantajlı evlatları sanatla buluşturmak düşüncesince ebru ve balçık atölyesi emek vermesi gerçekleştiriyor.

KAHEV, Batman Kent Konseyi Kadın Meclisinin de desteği ile önceki namına Kozluk kazasının Koçaklar köyünde projeyi yaşama geçirdi.

Proje kapsamında, çocuklarla ebru ve balçık atölyesi emek vermesi yapıldı. Gönüllü doktorlar, oyunlar da oynadıkları evlatların gır gır saat geçirmesini sağladı.

KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Başer, AA muhabirine, projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayacağını söyledi.

Sanatın insanoğlu hayatındaki noktayı ve öneminin bilincinde olduklarını tamlayan Başer, konuşma yapılmaksızın kişilerin içtimai yaşantıları ve inam dünyalarının az kaldığını dile getirdi.

Başer, plan sebebiyle evlatların içlerindeki sanatçıyı keşfetmelerine uzlaştırıcı olduklarını anlatarak, "Köyde ebru ve balçık atölyesi yaptık. Çocuklar görüntü kuvvetleriyle muhtelif heykeller yaptı. Ebruda da gene renkleri, desenleri onlar seçti. İyilik paylaşarak çoğaldığı düşüncesince tığ de bu misyonla yaptıkça henüz baş döndürücü sağlık gerçekleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hafta sonu yersiz vakitlerinde karye çocuklarıyla buluşup aktiflik yapmanın menfaatlerini de bahtiyar ettiğini tamlayan Başer, şunları kaydetti:

"Doktor olduğumuz düşüncesince mutluluğun, huzurun fizyopatolojisini de biliyoruz. Aslında 'mutluluk hormonu' dediğimiz serotonin ve dopamin, sağlık yaparak salgılanan ve sağlık yaptıkça kalan hormonlar. Çocukları bahtiyar gördüğümüz devir karşılığında bu mutluluğu tığ de yaşıyoruz. Gönül rahatlığıyla evlerimize gidiyoruz. Topluma hayır olmanın verdiği huzurla, hoppadak mesleğimizi yaparak bu ülkede kâr gelmek değil, elimizden ne geliyorsa bu ülkenin evlatları düşüncesince hazırlamaya çabalıyoruz."

Hastanede ufaklıklara şifa, kırsalda eğitimlerine katkı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şevin Yardımcı Astan da hastanede derin mesailerinde iflah dağıttıklarını, öbür zamanlarda ise dezavantajlı çocuklarla aktiflik yaparak onların eğitimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukları bahtiyar etmenin baş döndürücü dobra ve hususi müşterek kalp bulunduğunu dile getiren Astan, "Biz bunu bebek hekimi namına anbean canlı insanlarız. Köy çocuklarıyla meydana getirilen bu etkinliklere kişi çocuklarımızla katılıyoruz. Onlara da yardım elde etmiş oluyoruz. Çok devlet verici." diyerek konuştu.

Anestezi Uzmanı Dr. Gülsüm Kahveci Kılınç ise aktivitelerde kişi evlatlarının da köydeki akranlarıyla kaynaşarak sosyalleştiğini belirtti.

Yoğun iş temposundan sonraları hakeza etkinliklerin menfaatlerini de rahatlattığını tabir fail Kılınç, "Çocuklar gülümsüyor. Okul boyadığımızda bizimle o işin içerisine katılmaya çalışıyorlar. Onlarla lakırtı ediyoruz. Birlikte aşındırmak yiyoruz. Çocukların yüzündeki gülümsemeyi kullanmak bizi de bahtiyar ediyor. Hekim namına anlıyoruz ki karşımızdaki insanoğlu mutlu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?