Ekonomi

Siemens Türkiye, 2023 yılında karbon nötr olma hedefine yaklaşıyor

Siemens Türkiye, özlük kampüslerinde kullandığı elektriğin yüzdelik 100'ünü yenilenebilir enerjiden karşılayarak ve feyiz projeleri yaşama geçirerek akıbet 5 yılda karbon salımını yüzdelik 70 oranında azaltmayı başardığını açıkladı.

Siemens Türkiye, 2023 yılında karbon nötr olma hedefine yaklaşıyor
10-01-2022 13:08
10-01-2022 13:09

Ürettiği uygulayım bilimi ve sunmuş olduğu çözümlerle toptan ölçekte sürdürülebilirliğe önderlik fail Siemens, evren genelinde karbon nötr olma hedefini 2030 namına belirledi. Siemens Türkiye ise 2023 yılını ayraç ederek, toptan ölçekte karbon fut izini sıfırlamayı hedefleyen geçmiş şişman endüstri şirketlerinden birisi oldu. Şirket, bu hedef kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla karbon salımını yüzdelik 70 oranında azaltarak ehemmiyetli ortak resmiyet büküm etti. Şirket, Gebze ve Kartal kampüslerine kurulan gündüz enerjisi sistemlerinin de katkısıyla yalıtım tüketiminde yüzdelik 100 yeşil enerjiye geçti ve yüzdelik 20 erke verimliliği elde etti. Karbon emisyonunu akıbet 5 yıl düşüncesince yüzdelik 63 oranında azaltmayı hedefleyen şirket, Akıllı Bina ve Dijital Ofis uygulamaları, erke feyiz projeleri ve 10 bin dikmelik Siemens Hatıra Ormanı kurulmasıyla baş başa hedefini aşarak yüzdelik 70 tekâmül kaydetti ve karbon nötr olmaya ortak etap şimdi yaklaştı.

Yeşil enerjiye geçişle baş başa 2021 yılında 8 bin 74 titrem karbon salımı tasarrufu sağlayıcı şirket, Kartal Yeniden Projesi ile bin 100 ton, bit yönetiminde şimdi az mahrukat ve melez taşıt kullanımlarıyla ise bin 919 titrem şimdi artırım elde etti. Ayrıca Ege Orman Vakfı iş birliğiyle kurulan Siemens 165. Yıl Hatıra Ormanı ile 5 bin 100 tonluk karbon salımını engelleyerek natür düşüncesince fazlalık bedel oluşturdu.

Enerji Tasarrufu Haftası zımnında mevzuya bağlı açıklamalarda mevcut Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, “Şirket namına mesul faiz stratejimizin merkezinde sürdürülebilirlik toprak alıyor. Bu stratejimizin en ehemmiyetli bileşenlerinden birisi ise karbondan arındırma. Çevresel sorumluluklar dair efdal zihin ve hassasiyete cemaat ortak müşareket olarak, bu yöndeki kararlılığımızı konkre adımlarla ortaya koyuyoruz. Son 5 yılda bu bölgede hedeflerimizin ötesine güzeşte ortak muvaffakiyet elde ettik. Kampüslerimizde yüzdelik 100 oranında yeşil enerjiden imal edilen elektriği kullanıyor, feyiz projelerimizle bedel üretiyor, dünyamızın geleceğini himaye dibine kabul etmek düşüncesince çalışıyoruz. Şirket namına 2023 yılında karbon nötr olmaya aşırı yakınız. Aynı sürede teşrikimesai ortamında bulunduğumuz partnerlerimiz ve alıcılarımız düşüncesince de bu kere haritasını çiziyoruz, onlara gösteriş manken ve müşavir namına dayanak veriyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?