Gündem

SGK'den Genel Sağlık Sigortasına bağlı açıklama

SGK, rastgele birlikte içtimai güvencesi sıfır ve ceninisakıt gelirli vatandaşların, ayda 150,12 liralık Genel Sağlık Sigortası primi ödemeleri şeklinde kendisi ve bakmakla memur bulunduğu şahısların sağlık hizmetlerinden faydalanabildiklerini bildirdi.

SGK'den Genel Sağlık Sigortasına bağlı açıklama
14-01-2022 09:53
Ankara

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) meydana getirilen bağlanmış açıklamada, nüfusun tamamına yakınını Genel Sağlık Sigortası (GSS) çatısı dibine meydan Kurumun, kaliteli, sürdürülebilir, emin ve arama edilebilmekte sağlık sistemiyle işlev vermeye bitmeme etmiş yer aldığı belirtildi.

Sosyal güvencesi sıfır ve geliri düşüt vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlandırıldığı anlatım edilen açıklamada, "Herhangi birlikte kapsamda içtimai güvencesi sıfır vatandaşlar, ayda 150,12 liralık GSS primi ödeyerek kendisi ve bakmakla görevli yer aldığı eşhas düşüncesince sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Genel Sağlık Sigortası primini (150,12 lira) ödeyecek gücü sıfır yurttaşlar ise ikametlerinin bulunmuş yer aldığı yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat yaparak dirimlik testi yaptırabilirler. Gelir testi kararında fasile zarfında adam başı sakıt gelir, brüt minimum ücretin üçte birinin altında ise bu vatandaşların GSS primleri mutluluk kabilinden karşılanıyor." ifadelerine arazi verildi.

Açıklamada, annelik biçiminde kadınlara, 18 yaşını doldurmamış küçüklere ve ortaöğretim mezunu gençlere 20 yaşına kadar, darülfünun mezunlarına ise 25 yaşına denli GSS kapsamında sağlık hizmeti verildiği kaydedildi.

Acil serviste otama gören, bap bağımlısı olan, gidiş geliş ve iş kazası nâkil vatandaşların da tek eşya aranmaksızın GSS kapsamında sağlığa erişiminin sağlandığı dökme açıklamada, Bağ-Kur ve GSS sistemine prim borcu bulunan yurttaşlar ile bakmakla görevli yer aldığı kişilerin, Sağlık Bakanlığına ilişkin sağlık tesisleri ile mutluluk üniversitelerinin sağlık yürütüm ve araştırı merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2022'ye denli sağlık hizmeti alabilecekleri hatırlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?