Ekonomi

Seramik ve yapı sektörü bu fuarda buluşacak

Seramik ve yapı sahasının birlikte araya geleceği UNICERA İstanbul-Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 02 Kasım tarihinde açılacak.

Seramik ve yapı sektörü bu fuarda buluşacak
28-10-2021 14:15

Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER), Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) kabilinden KOSGEB yardımıyla örgütlü edilecek fuarda, bin 200'ü çok bellik toprak alacak. Seramik ve yapı sektörünü birlikte araya getirecek fuar 02-06 Kasım 2021 tarihleri ortada bariz kalacak.

TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım, “Sektörümüzün sabırsızlıkla beklediği UNICERA İstanbul düşüncesince bundan böyle arka sayıma başladık. Dünyada değişmekte bulunan hesaplı dengeleri, dünkü piyasa arayışlarını lehimize çevirebilmemiz ve sektörümüzü arsıulusal arenada öne çıkarabilmemiz düşüncesince UNICERA eşsiz birlikte platform. Ülkemiz, geçtiğimiz aylarda 500 milyon yerleşmiş kapasiteyle seramik istila malzemeleri üretiminde İtalya'yı geride bırakarak Avrupa'nın 2. şişman üreticisi pozisyonuna ulaştı. Seramik Sağlık Gereçleri dalında ise 20 milyon metrekare yerleşmiş bölgede gerçekleştirdiğimiz tahminî 22 milyon skor üretimle, Avrupa'nın en şişman üreticisiyiz, bu da hayattaki bütün üretimin yüzdelik 10'unun türkiye kabilinden yapıldığının göstergesidir. Yıllardır ismi seramikle özdeşleşen birlikte ülkeyi üretimde geride bırakmış olmamız şişman birlikte başarı. Şu anda üzerimize sakıt en şişman görev, Türk seramiğinin bellik enerjisini katılaştırmak namına mukteza lansman çalışmalarını başarıyla devam etmek ve dış satım kanadını perçinlemek namına mukteza adımları atmak” diyerek konuştu.

"Üretimde İtalya'yı geride bıraktık


Türkiye'nin üretimde İtalya'yı geride bıraktığını kail Yıldırım, “UNICERA İstanbul, Türk markalarının güçlerini ve yeniliklerini sergileyebildikleri ve dünkü pazarlarla cazibe satım kurabildikleri en ehemmiyetli organizasyon. Bugün kesinlikle üretimde İtalya'yı geride bıraktıysak, fuarcılık yönünde da Cersaie'i geride bırakabilmeliyiz. Bizim fuarı düzenlerken, ecnebi müşteri programlarını örgütlü ederken aklımızdaki sonuncu gaye baştan sona buydu, üretimdeki gücümüzü fuarcılıkta da göstermeli ve çağ Avrupa'nın ikinci şişman duygu fuarı şekilde anılan UNICERA'yı dalında birlikte numara yapabilmeliyiz” dedi.

Yıldırım, dış satım kanadını güçlendirmeye ilgilendiren şekilde ise “Bu yılki fuarımızda sabık yıl pandemi zımnında ziyaretçi ağırlayamadığımız devletleri de hedefledik ve alıntı heyeti organizasyonlarımıza kattık” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?