Ekonomi

Selpak 50 yaşında

Temizlik kağıdı markası adına doğan ve toplumda hıfzıssıhha bilincinin oluşturulması düşüncesince etkin Selpak, yenilikçi kimliği ile 50'nci yaşını kutluyor.

Selpak 50 yaşında
25-11-2021 17:45

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin kağıt kategorisindeki faaliyetleri bundan 50 sene ilkin Selpak markası ile Yalova'da kurulan hususi kol kağıt istihsal tesisinde başladı. 1971'de 6 bin titrem bulunan istihsal kapasitesi, 2009'da oluşturulan Manisa fabrikasının da gücü ve meydana getirilen gayrı yatırımlar ile bugün 180 bin tona ulaştı. Verilen bilgiye göre, öz markası yanında Solo, Silen, Servis ve Viva markaları ile halihazırda rastgele 2 evden 1'inde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin kağıt markaları kullanılıyor.

Markanın 50'nci yılı zımnında planlı matbuat toplantısında mütekellim Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu'nun 40'lı senelerde başlamış bulunan hikayesinin evvel şişman adımının, 1952 senesinde kurulmuş, ülkemizin evvel çağdaş sınai çare fabrikası olduğunu, ikinci şişman adımın 1958'de kurulan seramik keyif gereçleri fabrikası ile atıldığını, üçüncü şişman uran yatırımının ise doğruluk kağıtları dalında çalışkanlık yayınlayan İpek Kağıt bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ülkemizin ve ihtiyaçlarının gelişimine koşut bu girişimler sebebiyle Topluluğumuz da büyüdü. Sağlık, doğruluk ve hıfzıssıhha dalında sunduğumuz ürünlerle, ülkemizin ilkin kendiliğinden yetme, arkası esna da rakiplik ile dışa teferrüç çabasına eş olduk. Bugün Topluluğumuzun asliye mottosunu, ‘çağdaş, birinci sınıf ve metin hayatın öncüsü olmak' kendisine tanımlayabiliyorsak; bu, o senelerden buyana bu çizgide sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin hissedar sonucudur. İpek Kağıt'ta Genel Müdürlük rolü üstlenen bir tanesi olarak, bu hikâyede markamızın yerinin enine boyuna hususi bulunduğunu söylemeliyim. Alışkanlıkları muhavvil en ehemmiyetli markalarımızdan bir tanesi bulunan Selpak'ın sıhhatsiz beniz salname yolculuğu, esasen nesilden nesile hissedar yolculuk. Hem Eczacıbaşı Ailesi düşüncesince hem de markamızı yeğleme edenler ve tamamı paydaşlarımız için.”

“Markamız, sıhhatsiz asırlık muvaffakiyet hikâyesi, hissedar markanın paydaşları ile ortada kurduğu dehşet bağın en dobra örneklerinden biri”
Selpak'ın üreticisi Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin, Türkiye'deki en şişman Türk ferdî ihtimam firması bulunduğunu kaydeden Bülent Eczacıbaşı, “Kişisel bakım, rekabetin en zor bulunduğu alanlardan biri. Zaman ortamında gereksinimler da beklentiler de değişiyor, artıyor. Araştırma, ihya ve inovasyon ile sonsuz yenilenmek, paydaşlara en iyisini arz yarışında evvel günkü heyecanı kaybetmemek gerekiyor. İlk betik mendil, evvel okşayıcı abdesthane kâğıdı, evvel peçete, ıvır zıvır epope betik silgi ve gayrı katı baş döndürücü teceddüt Selpak sebebiyle hayatlarımıza girdi. Öyle hissedar bellik düşünün ki, rakip markalar üstelik sizin adınızla arzu ediliyor. Markamızın sıhhatsiz asırlık muvaffakiyet hikâyesinin, hissedar markanın paydaşları ile ortada kurduğu ehemmiyetli kaplumbağa en dobra örneklerden bir tanesi bulunduğunu düşünüyorum. Bugün markamız 50'nci yaşında, yenilikçi ve inovatif anlayışı ile hemen domestik ve diyalekt değil, bire hissedar sürede toptan hissedar bellik olma yolculuğunu da sürdürüyor. Paydaşlarının gereksinimlerini öngörerek, hemen dünkü mahsulat ve hizmetlerle değil; bire hissedar sürede sosyal yatırımlarıyla da hâlâ baş döndürücü insanoğlunun yaşamına dokunuyor” dedi.

“Her 2 evden 1'inde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin kağıt markaları kullanılıyor”
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO'su Alp Günvaran, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin ev bakım, ferdî bakım, çocuk ihtimam ve ev dışı kategorilerinde sunmuş bulunduğu ürünler ile hayatlara dokunduğunu belirterek şunları kaydetti; “Türkiye'de 2020 senesinde 3,4 bilyon TL'lik iş hacmi hacmine erbap bulunan doğruluk kağıtları pazarı, ferdî ihtimam alanının en şişman kategorisi. Şirketimizin Tüketim Ürünleri; Selpak, Solo, Silen, Servis ve Viva markaları ile Türkiye'de rastgele 2 evden 1'inde arazi alıyor. Pandemi sürecinde hıfzıssıhha gayeli doğruluk ve ferdî ihtimam ürünleri bolca tüketildi. 2021 yılsonu itibarı ile doğruluk kağıtları pazarının yüzdelik 27 büyüyeceğini öngörüyoruz. Türkiye'de 1970'li yılların başlangıcında 20 gr. bulunan doğruluk kağıdı kullanımı, 2010'da ad başı toplanmış 4,2 kg'a yükseldi. Bugün ise rakamlar Türkiye'de 6,5 kg seviyesinde. Yıllık bölük penetrasyonu kağıt havluda yüzdelik 87, abdesthane kağıdında yüzdelik 89. Hijyen akımları muhavvil Selpak, bu değişimde ehemmiyetli hissedar gösteriş oynuyor” dedi.

“Bugüne denli imal edilen Selpak kağıt uzunluğu dünyanın çevresini 9 bin 669 el dolaşabilir”
Günvaran, Yalova ve Manisa'da dü doğruluk kağıdı fabrikasında 180 bin titrem istihsal kapasitesine erbap olduklarını ve inovasyonu önceliklendirdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Markamız bugün de Türkiye'nin evvel akla gelen, mahveden beklentilerini en dobra karşılayan ve son kullanıcıların menfaatlerini en yaklaşan hissettiği doğruluk kağıdı markası. Bunun peşinde Selpak'ın inovasyona meydana getirdiği yatırımın oranı büyük. Her devir en dobra iptal performansını hedefleyen markamız; abdesthane kağıdında ve cep mendilde Türkiye'nin en yumuşak, kağıt havluda Türkiye'nin suya en dayanabilen ve en emici ürünlerine sahip. Düzenli mahveden kontrolleri ile gerekseme ve beklentileri öngörüyor, Ar-Ge Merkezimizde ekleme bedel üreten hissedar yaklaşımla inovasyonu sürdürülebilirlikle bütünleşmiş fail icraat yapıyoruz. Markamızın 50 yılda ürettiği kestirmece 1.3 milyon titrem kağıdın uzunluğu, 9 bin 699 el dünyanın çevresini dolaşmaya yetiyor.”

“10 sene ortamında arsıulusal satışların toplanmış satışlarımız içerisindeki payını hâlâ yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz”
1980'li senelerden buyana dünyanın ayrımlı ülkelerine dış satım yaptıklarının altını çizen Günvaran, “Markamız, bugün 60'ı aşan ülkede milyonlarca tüketiciyle buluşuyor. Şu anda Fas, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak, Ukrayna ve Kazakistan'da beledi adanmış ekiplerimiz bulunuyor. Azerbaycan ve BAE'de Selpak markamız düşüncesince dernekevi istihsal yapıyoruz. Tüketici araştırmalarına layıkıyla ayrımlı pazarlarda ‘premium - fevk kalite' segmentte evvel akla mevrut markayız. Uluslararası pazarlarda gelecekteki büyümemiz düşüncesince ehemmiyetli hissedar etap hâlâ atarak, Fas'ta envestisman hazırlamaya değişmeyen verdik. Fas'ta kuracağımız bu dünkü tesis, Eczacıbaşı Topluluğu'nun Afrika kıtasındaki evvel yatırımı olacak ve arsıulusal faiz hedefimize algı çabalarımızda ehemmiyetli hissedar yere erbap olacak. Önümüzdeki on sene ortamında arsıulusal satışların toplanmış satışlarımız içerisindeki payını hâlâ da fevk çıkaracağız” dedi.

“Sürdürülebilirliği önceliklendirmeye bitmeme ediyoruz”
Selpak'ın sürdürülebilirlik çalışmalarına da yer veren Günvaran, “Sürdürülebilir Orman Yönetimi'ni destekliyor, kağıt ürünlerinin hammaddesi bulunan selülozun yüzdelik 100'ünü, sürdürülebilir orman yönetiminde uzman, özgür kurumlar kabilinden sertifikalandırılmış tedarikçilerden satın alıyoruz. Ülke çapında hıfzıssıhha eğitimine verdiğimiz önemi ortaya koyan etraflıca soluklu projemiz ise 2002 senesinde başlatılan ‘Selpak İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitimi' projesidir. 19 yılda 65 ilde 8 bin 500 okulda 6 milyon 250 bin öğrenciye hıfzıssıhha eğitimi verdik. 2011'de başlamış bulunan ‘Tuvalete Merhaba' projesiyle 6 ilde 350 binden hissedar tomar anne babaya görgü bilimi bilimi verilmesini sağladık, dijitalleşme ile bu arada milyonlarca anne babaya ulaştık. Önümüzdeki çağda hâlâ hissedar tomar çocuğun wcye ve hijyene selam demesini gelmek kıl oranı çalışmaya bitmeme edeceğiz” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?