Ekonomi

Şeker-İş'ten gıdada 'yerli ve ulusal üretim' çağrısı

Şeker-İş'ten gıdada 'yerli ve ulusal üretim' çağrısı
15-10-2021 13:16
15-10-2021 13:17
Ankara

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, "Dünyada gıdanın tabanca adına kullanılmasının önünü açmamak, Türk insanı adına evcil ve ulusal istihsal yapmamız gerek." dedi.

Gök, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle sendika umumi merkezi uğrunda meydana getirdiği matbuat açıklamasında, hava değişikliğinin çabuk müşterek biçimde görüldüğü, insanlığın yağışsızlık ve baskın afetleriyle hakkında karşıya kalmış bulunduğu şimdilerde gıdanın ne denli ehemmiyetli bulunduğunun şahısların gündeminde olmaya başladığını belirtti.

İnsanların gıdanın mıhlı olup olmadığına algı hakkının kullanabilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Gök şunları söyledi:

"Gıdamızın yerli, ulusal ve ekolojik dengeyi koruyucu müşterek biçimde üretilmesini istiyoruz. Eğer gıdaya şehir adına yerli, ulusal ve mıhlı müşterek biçimde ulaşamazsak dünyanın tabanca adına kullandığı gıdada şehir insanı adına ulaşımda zorlanacağımızı düşünüyoruz. Aynı sürede dünyada 25 bine DOĞRU insanoğlunun herhangi müşterek gündüz açlıktan öldüğü lakin bunun 15 katından aşkın da israfın bulunduğu dünyada, gıdanın tabanca adına kullanılmasının önünü açmamak, Türk insanı adına evcil ve ulusal istihsal yapmamız gerek. Dünya Gıda Günü'müzün hayırlara punt olmasını diliyorum."

Gök, matbuat açıklamasının arkası sıra tabii ve mıhlı mamüllerin tüketimine bağlı farkındalık peydahlamak üzere programı strateji fail gazetecilere ve vatandaşlara pancar şekeri şerbetiyle pişirilerek hazırlanmakta olan tabii pancar tatlısı ağırlama etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?