Gündem

Şehrin göbeğindeki dev uçağı gören dönüp tekrar bakıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kabilinden satın tahsil edilen ve vatandaşlara fariza özgülemek düşüncesince kafe ile aşçı durumuna getirilen Airbus 300B4-203 tipi geçici uçağı törenle açıldı. Törende mütekellim Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “En iri uç

Şehrin göbeğindeki dev uçağı gören dönüp tekrar bakıyor
11-10-2021 20:15

Sakarya Büyükşehir Belediyesi çeşidinden hurdaya çıkarıldıktan sonraları satın tahsil edilen Airbus 300B4-203 tipi geçici uçağı vatandaşlara misyon vermesi düşüncesince Aziz Duran Parkı'nda kafe lokanta biçimine getirildi. Yapımı ve iç tasarımı tamamlanan uçak, gerçekleşen törenle hizmete başladı. Kafe ve lokanta uçağının uğrunda gerçekleşen törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İlçe Belediye Başkanları, bürokratlar ve baş döndürücü sayıda yurttaş katıldı. Açılış konuşmasında uçağın simülasyonu olduğuna yer veren Başkan Yüce, kafe ve lokanta uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkarak Sapanca Gölü ve Sakarya'da volta attıktan sonraları yeniden Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiğini belirtti.

"Sakarya'ya bu uçağı indirdik, lakin kaldırmayacağız"

Açılış töreninde mütekellim Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Bir taraftan madun yapı, başka taraftan fevk bina çalışmalarımız, bir taraftan içtimai çalışmalarımız, zirai faaliyetlerimiz ve şehrimize bedel katarak, içtimai aktivitemizi artıracak faaliyetlere bitmeme ediyoruz. 20 dakikalık mesafede Cengiz Topel Havaalanı var, 1 sayaç mesafede İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanımız var. Buralardan uçaklar kalkıyor, Sakarya'ya bu uçağı indirdik lakin kaldırmayacağız. Bu tayyare bundan böyle Sakarya'ya indi, Sakarya'dan kalkmayacak. Ama içeride öğrence var, öğrence ile Sabiha Gökçen'den uçağı kaldırıyoruz, Sapanca Gölü'nde volta atıyor, Sakarya'yı gezdiriyor ve esasen Sabiha Gökçen'e indiriyoruz. Böyle bir öğrence mevcut içeride. En şişman uçaklardan birisi bulunan 400 geçici kapasitesine ehil uçağımızı azda olsa kahve azda olsa de lokanta yerine değerlendirdik. 100 koltuklu bir kahve ve restoranı şehrimize kazandırdık. Burada gençlerimiz, ılımlı yaşlılarımız ve ılımlı yaşımızın üstünde bulunan büyüklerimiz gelmiş şekilde kahvesini içecekler, isterlerse yiyeceklerini yiyecekler, belirti okuyacaklar, geveze edecekler. Bir uçakta olandan daha fazlasını içeride göreceksiniz. Ben bu uçağımızın şehrimizin en güzel, en merkezi durumunda bulunduğunu söyleyerek, hizmetimizin iyi olmasını dilek ediyorum” dedi.

"Sakarya şu anda Türkiye'nin en potansiyelli şehri"

Sakarya'da yaşama geçirilen projenin vatandaşlara iyi olması temennisinde mevcut Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Çok iyi belirti ve proje. Başkanımız Ekrem Yüce'nin vizyonuna ve şehrimize reva bir proje. mühim bir camekân işlevi görecek inşallah. Başkanımız tayyare kalkmayacak dedi lakin inşallah Sakarya'mız uçuşa geçecek. Sakarya şu anda Türkiye'nin en potansiyelli şehri. Gelişmeye belirgin bir site ve zirveleri adalet fail bir şehir. İnşallah şehrimiz bu planlar ile beraberce adalet etmiş olduğu yere gelecektir. Şimdiye derece baş döndürücü kalburüstü asar yapıldı, kentin yaşanabilir kılınabilmesi açısından. Gerek madun bina gerekse başka belediyecilik hizmetler ile beraberce merkezi hükümetimizin meydana getirdiği hizmetler hakkıyla faaliyete geçti. Çok iyi planlar var, onları izleme ediyor ve değerlendiriyoruz. Bunlar ile beraberce inşallah şehrimiz bir evren kenti bir evren markası biçimine gelecektir. Şehrin kalbine yapılmış oldu bu proje, ulaşılabilir bir noktada. Otopark problemi olmayan, her insanın yayan gelebileceği lokasyon yerine ta iyi bir yerde. Başkanımız bu konseptte Türkiye'de evvel plan bulunduğunu söyledi, bizim şehrimize de bu cins planlar yakışır” diyerek konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?