Asayiş

'Şehit yakınına küfür' soruşturmasında Hüseyin Tarık Arda gözaltına alındı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'deki esnaf gezisi esnasında birlikte martir yakınına küfür edilmesiyle ilgilendiren Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın istifasının arkası sıra birlikte evolüsyon şimdi yaşandı. Söz konusu seyahat esnasında yaşanmış olan

'Şehit yakınına küfür' soruşturmasında Hüseyin Tarık Arda gözaltına alındı
09-11-2021 14:18

Cuma haset Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ziyareti esnasında meydana mevrut olayda, birlikte martir yakını partililere huzur bazısı iddialarda bulunmuştu.

O çevrim Grup Başkan Vekili bulunan Lütfü Türkkan, martir yakınına küfür ederek martir ailelerinden ve kamuoyundan iri reaksiyon toplamıştı. Yaşanan küfürlü saldırının arkası sıra mevrut tepkiler üstüne Türkkan Genel Başkan Vekilliği görevinden çekilmek durumunda kalmıştı.

Küfürlü saldırının hedefindeki martir yakınının, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikayetçi bulunduğu ve bu yüzden soruşturma başlatılmış bulunduğu öğrenildi. Şehit yakınına küfrettiği ve tepme attığı kanıt edilen İYİ Partili Hüseyin Tarık Arda huzur da yakınma bulunduğu kaydedildi.

Arda'nın ferdî içtimai iletişim araçları hesabında, fenomen esnasında Lütfü Türkkan'ın peşinde bulunduğunu kail ve küfür iddiaların reddeden Hüseyin Tarık Arda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşidinden emniyete götürüldü.

Hüseyin Tarık Arda'nın Vatan Caddesi'nde arazi düzlük İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Sadık Kahraman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?