Asayiş

Şehit kızından İYİ Parti Grup Toplantı Salonu önünde Türkkan'a tepki

Barış Pınarı Harekatı sırasında yıldırı örgütü YPG'nin son ötesinden attığı havanlar kararında martir bulunan Mehmet Şirin Demir'in kızı, TRT Kurdi personeli gazeteci Gülay Demir, İYİ Parti Grup Toplantısının yapıldığı salonun girişinde bekledi. Demir, "Lütfü Tü

Şehit kızından İYİ Parti Grup Toplantı Salonu önünde Türkkan'a tepki
08-11-2021 17:09

Gülay Demir, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın ortak martir yakınına küfretmesine ilişkin, mevzuyu ortak kadın, martir kızı kendisine üzülerek yakından strateji ettiğini belirterek, “Küfrü tek biçimde meşrulaştıramayız. Bir bakan yahut ayrıksı bir tanesi ortak hanıma hakeza ortak biçimde kalay edilmemeli. Ben önceki günden bugüne mahzunane strateji ediyorum. Şehit yakını olması hasebiyle değişik şaşırttı. Bu küfrü fail ortak mebus ve Gazi Meclis çatısı altında hala mebusluk yapıyor. Bu Gazi Meclis şehitlerimizin kanıyla bugüne denli ayakta durdu. Ben bunu ortak martir kızı olarak, avrat kendisine kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın ortak videoteyp ile kusur dilediğini hatırlatan Demir, “Özür videosunda martir yakınımızın dışında herkesten kusur diledi. Sadece kişi partisinin Genel Başkanı'ndan kusur diledi. O kusur arkaya Nutuk almakla veya kahvaltı davetlerinde cezaevi kırpmakla olmaz. Özrü tek biçimde İçten ve teklifsizce değildi. Bunun özrü de ikrar olmaz. Eğer hakkıyla kişi hatasını alma erdemliliğine eş biriyse, istifasını verir ve bu hali bu şeklide ortak nebze unutmuş oluruz” dedi.

Demir, hakkında "Lütfü Türkkan istifa, martir kızı" yazan ortak tişört giydi. Gülay Demir'in babası 2019 senesinde Suriye'den atılmış ortak havan topu topu topunun patlaması kararı martir olmuştu.

Ahmet Umur Öztürk
 

İLGİLİ HABER
Şehit aileleri ve gazilerden İYİ Partili Türkkana tepki: Bebek katillerinin yanı sıra olmuştur Şehit aileleri ve gazilerden İYİ Partili Türkkan’a tepki: 'Bebek katillerinin yanı sıra olmuştur'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?