Gündem

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!

İstanbul'da bombalı çıyan yıldırı saldırısında martir bulunan Bayburtlu martir Hamit Şahin'in babası Yılmaz Şahin, saldırının 5. senesinde İHA'ya konuştu.

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!
07-01-2022 16:59
İstanbul Beşiktaş'ta, 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Park Stadında meydana mevrut bombalı yıldırı saldırısında 39 güven çalışanı martir olmuş, 8 yurttaş ise yaşamını kaybetmişti. Yapılan saldırıda bomba hamile anahtar çıkma ve enerjik çelim kolluk ekiplerine müteveccih hücum gerçekleşmişti. Devletin yıldırı örgütlerine müteveccih sürdürdüğü operasyonlardan kıvançlı bulunduğunu anlatım fail Şahin, "Allah devletimize gündüz dikilmesi vermesin, terörle mücadelede devletimiz elinden geleni yapıyor, yıldırı örgütlerinin inleri birer birer dağıtılıyor. Tabii revan art gelmiyor ancak bu kabil operasyonlarda içimize su serpiyor. Şehidimizin inanç yerde kalmıyor. Başka ailelerinin, ana babaların yüreği yanmasın, ocaklarına acı düşmesin, martir olup bitenleri gelmesin" halinde konuştu.

"Oğlum dedesini ziyarete geleceğini söylemişti, gelemedi martir oldu"

Babasının tedavisi düşüncesince İstanbul'a gittikleri çağda oğlunun martir haberini düzlük Şahin, "Oğlum Hamit İstanbul'da kolluk memuruyken ego de İstanbul'da babamın tedavisi düşüncesince bulunuyordum telefonla konuştuk, cuma namazı akşamı bana baba ferda karşılaşma görevim mevcut öteki gündüz çalışmıyorum gelirim dedemi ziyarete dedi, şimdi da gelemedi, akıbet konuşmamız oldu" sanarak konuştu.

"Bir oğlumu martir verdim başka oğlumu da yurt düşüncesince martir veririm"

Şehit babası olmaktan alım çalım duyduğunu dile getiren Şahin, martir babası olmanın mütekait bulunduğunu söyledi. Attığımız değme adımda, yaptığımız değme aha şehitlik mertebesine hayalet düşürmemek düşüncesince güç gösteriyoruz sanarak mütekellim Şahin, "Şehit peyda etmek emeksiz değil, martir ailesi peyda etmek tek değil. Oğlum bizlere baş döndürücü ciddi birlikte o denli da haysiyetli birlikte fariza bıraktı. Şehit ailesi, babası peyda etmek gibi. Oğluma müstahak olabilmek düşüncesince birlikte iş yapıyorsam geride şehidimi düşünüyorum, martir babasına yerinde halde yaşamaya çalışıyorum bu gurur, bu öz saygı da bizlere yeter" ifadelerini kullandı. "Vatan salim olsun, talih mevcut olsun" niteleyerek gözyaşlarını silen Şahin, "Hamit martir oldu, geride oğlum Furkan var, yurdumuz salim olacaksa, bu talih mevcut olacaksa o hainler bilsinler ki onu da martir veririm. Gerekirse ego de seve seve martir olurum, bu ülkede Hamitler, Furkanlar, Yılmazlar bitmez" dedi.

"Nişan yapmıştık, yaza düğünü vardı"

Bayburt'a izne geldiği çağda oğluna nişan yapmış olup İstanbul'a gönderdiğini tamlayan Şahin, "kurban bayramından sonradan nişanını yaptık, izni sonlandı görevine döndü yaza düğünü vardı, deri salonunun birlikte hacim parasını ödemiştik değme nesne tamamdı ancak baht olmadı" ifadelerini kullandı.

"Şehit olacağını hissetmişti"

Oğlunun martir olmaksızın ilk martir olacağını hissettiğini vurgulayan Şahin, "bize birlikte birçok el birlikte nesne anlattı tığ anlamadık, o hissetmişti" dedi. Düğünü düşüncesince gündüz aldıklarını ve deri hazırlıkları yaptığını kail Şahin, "nişanını yaptıktan sonradan ablasıyla mutfakta konuşuyordu benim düğünüm baş döndürücü hareketli olacak siz de görmüş olacaksınız 10 binler katılacak düğünüme dedi. O açıklık kulak konuğu oldum konuşmalarına dedim oğlum Bayburt'ta o denli insan kesinlikle katılsın siz gözleyebilirsiniz baba dedi, tığ anlamadık hakkıyla de baş döndürücü kalabalıktı cenazesi" sanarak konuştu.

Şahin, oğlunun mevkilerin en büyüğüne eriştiğini söyleyerek, "En akıbet bana dedi ki baba anca birlikte mevkii sahibi olacağım ki, talih büyükleri kapımızı çalacak dedi. Dedim oğlum en faziletli makam, mevkii Cumhurbaşkanı sen şimdi ne olabilirsin, martir olduktan sonradan kapımızı çalmayan talih büyüğü kalmadı, arayan soran bakanlar oldu. Anlamıştı, hissetmişti makamların en yücesine erişti Hamit, tığ bilememişiz yeri-yurdu kalkmak olsun arslan oğlumun" ifadelerini kullandı.

Öznur Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?