Yaşam

Sapanca, yarıyıl tatiline "tam kapasite" giriyor

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, "5 açık otellerimizde yarıyıl tatili düşüncesince yüzdelik 100 doluluk payı var, arazi anmak imkansız" dedi.

Sapanca, yarıyıl tatiline
21-01-2022 12:10
Sakarya

Turizmin flaş merkezleri arasında, birlikte tane doğasıyla öne çıkan Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki konaklama tesisleri, yarıyıl tatilinde birlik kapasiteyle fariza verecek.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli denli şişman kentlere yakınlığıyla öne çıkan Sapanca'nın nüfusu rastgele yıl tatil dönemlerinde üç katına derece çıkıyor. İlçede otel, apart ve pansiyonların beraberinde akıbet yıllarda tatilcilerin gözdesi biçimine mevrut bungalovlarda rezervasyonlar, yarıyıl tatilinde yüzdelik 100 doluluk oranına ulaştı.

Yarıyıl sezonunda birlik kapasiteyle fariza verecek ilçeye doğacak tatilciler, Sapanca'nın birlikte tane doğasında seyir ika olanağı bulacak, zipline ve ATV turu denli etkinliklerle tatillerine nitelik katacak.

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, AA muhabirine, ilçenin şişman istek gördüğünü belirterek, "Çünkü İstanbul, İzmir denli şişman kentlerden gelenler oluyor. Yer bulmada ağırlık çekiyoruz. Yarıyıl tatilinde baş döndürücü ilkin rezervasyonlar yapıldı. Bu saatten sonradan iptaller bulunmadığı sürece arazi hatırlamak imkansız." dedi.

Bu yıl otellerden artma şimdi baş döndürücü bungalovların, pansiyonların ve evlerin özen gördüğünü özetleyen Yılmazer, ilçede yapılabilecek aktivitelerin de çoğaldığına dikkati çekti.

Yılmazer, ATV turları, gölde havza turu denli nice çalışkanlık yapılabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Sapanca tatile hazır, herkesi bekliyoruz; alay malay de olsa gelsinler. Sapanca, yeşiliyle, mavisiyle baş döndürücü elleme birlikte ilçe. Misafirlerimizin deyimiyle Sapanca, İsviçre'nin Zürih şehri gibi. Daha da elleme olabilir, inşallah olacağız. Normal nüfusumuz 40 binin üstünde lakin literatür 200 bini buluyor, kışın da bu nüsha 100 bine derece çıkıyor. Şu anda 3 binin üstünde bungalov mevcut ve hala yapılmaya bitmeme ediyor. Yapılan bungalovlar hafta arası de müdahale yersiz kalmıyor. Hepsi baş döndürücü istek görüyor ve ruhsatlı. Belediyemiz bunun kontrollerini yapıyor. Sapanca, şu anda bungalovlarıyla anılmaya başladı."

"Sapanca'ya gelenler, ski ika olanağı da buluyor"

Sapanca'nın "İstanbul'un arka bahçesi" bulunduğunu dile getiren Yılmazer, "Misafirimiz buraya geldiği devir İstanbul'un kalabalığından, kokusundan, gürültüsünden kaçıyor. Sapanca, rastgele şeyiyle baş döndürücü elleme birlikte yer. Buraya geldikleri devir karın dinliyorlar, saf mahsulat bulabiliyorlar. Maviyi görüyorlar, göl kenarında, dağda seyir yapabiliyorlar. Bir de Kartepe Kayak Merkezi'ne baş döndürücü yakın. Misafirlerimiz Sapanca'da konaklayıp alay malay ski merkezine çıkarak, orada kayaklarını yapmış olup arka dönebiliyor." niteleyerek konuştu.

Yılmazer, "Şu anda 5 açık otellerimizde yarıyıl tatili düşüncesince yüzdelik 100 doluluk payı var, arazi hatırlamak imkansız. Genel yerine da yüzdelik 100 doluluk var. Turizm derneğini arayıp kaymak talip misafirlerimize arazi bulmada ağırlık çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sapanca Bamboolow Resort İşletme Müdürü Ümit Erbil Yurdakul da ilçenin şişman kentlere yaklaşan olmasının avantajını yarıyıl tatilinde olağandan yaşadığını anlattı.

Yurdakul, "Yoğun halde ayırtma yaptık, ayrıca yerimiz kalmadı. Aileler bundan sonradan dinlenme kampı izlence yerlerine Sapanca'yı koymaya başladı. Tesisimiz de bu aşamada ailelere seslenme fail birlikte yer. Sapanca doğasıyla meşhur. Tesisimiz de göl kenarında. Arkamız doğrudan Kartepe ve Samanlı Dağları. Misafirler kentin stresinden, yorgunluğundan uzaklaşıp burada soluk almak, çıkarlarını gölgelendirmek neredeyse bölgemize akın ediyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?