Sağlık

Samsun'daki vaka artışının nedeni 'aşısız 70 bin öğrenci'

Türkiye'de en baş döndürücü vaka artışı yaşanmış olan 10 il ortada toprak düzlük Samsun'da Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Türkiye'deki evvel 10 ili içerisindeyiz. Aşı olması müstelzim 85 bin öğrenciden hemen 15 bini aşı oldu. Aşı olması müstelzim 70 bin öğrencimi

Samsun'daki vaka artışının nedeni 'aşısız 70 bin öğrenci'
18-10-2021 14:29

Samsun'da Covid-19 vaka rakamları çabucak yükselmeye bitmeme ediyor. 18 gözyaşı ve üstü minimum 2 düze aşı ergin kişi yüzdesinde ‘mavi' kategoride arazi almasına karşın vaka sayılarının değişik arttığına nazarıitibar çekici Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın ikazlarının dikkate katılması icap ettiğini anlatım etti. Vali Dağlı, aşı olması müstelzim 85 bin öğrenciden elden 15 bininin aşı olduğuna nazarıitibar çekerek uyarılarda bulundu.

“Bakanımız: ‘Alarm geliyor' buyurmak istiyor, başağrısı adım adım yaklaşıyor”

Vak'a rakamları çabucak kalan Samsun'da sıkıntının adım adım geldiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Vali Dağlı, “Samsun namına sabık hafta 2. düze aşılamada da gökçe kategoriye geçtik. Bu müjdeli ortak evolüsyon fakat öbür taraftan maatteessüf Covid-19 sayılarında artış hızı bakımından Türkiye'deki evvel 10 ili içerisindeyiz. Bunu sabık güneş Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca da gine hatırlattı. Bu anımsatma ile Bakanımız bize, ‘Alarm geliyor' buyurmak istiyor. Bu anlamda başağrısı adım adım yaklaşıyor. Bunu görüyoruz. Kesinlikle rehavete kapılmamamız gerekiyor. Çünkü haftalık vak'a sayımız 100 binde 413 oldu. Türkiye riziko haritasında evvel 10'dayız. Bu bizim düşüncesince çirkin ortak gelişme. Covid-19 ile mücadelede ne yapacağız? Aşılarımızı arttıracağız” sanarak konuştu.

“Aşı olması müstelzim 70 bin öğrencimiz var”

Salgının gailesiz nüfusta da can alıcı bulunduğunu ve öğrencilerin aşılarının tamamlanması gerektiğine yer veren Dağlı, şunları söyledi:

“Aşı olma hakkı bulunan 85 bin öğrencimizden 15 bini aşı oldu. Aşı olması müstelzim 70 bin öğrencimiz henüz duruyor. Bu anlamda Sağlık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü bu arada 2 haftadır dobra ortak emek vermek başlattılar. 15 bin öğrencimizin aşılarını tamamladık fakat öğrencilerimizin tamamının aşılarını ikmal etmek durumundayız. Ben buradan zaman bakımından çağrım şu: ‘Vak'a sayılarımız yükseliyor, bu bizim düşüncesince çirkin ortak gelişme, çabucak öğrencilerimizin aşılarını ikmal etmek zorundayız.' En ehemmiyetli mevzumuz ve mesajımız budur. Şimdiye denli diyalekt namına ayrı ortak kısıt gelmedi. Genel engellemeler ve ülkenin tamamında oldu. Biraz sirkülasyonun ortak tomar olması, üniversitelerin açılması derece etken namına dört dörtlük ortak nesne diyemiyoruz fakat mefhum namına son bu. Biz de neticeye beslemek vasıtasıyla aşı rakamlarını yükseltmek zorundayız” dedi.

Öte taraftan aşılamada Karadeniz Bölgesi'nde gökçe kategoride arazi meydan Samsun'un birlikte gine gökçe kategoride arazi meydan illerden Ordu, Amasya, Giresun, Kastamonu ve Çorum da Türkiye'de en aşırı vak'a artışı yaşanmış bulunan 10 il ortada arazi alıyor.

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?